Mamice saznajte šta vam je sve potrebno za novorodjenče?

0

Jako dosta opreme vam je potrebno za bebu, ne računajući pelene i garderobu. Pored toga postoji još stvari koje obavezno morate imati.

bebi oprema

Prvo vam je potrebno mesto gde će beba spavati- krevetac. Ne mora biti nov, ukoliko niste u mogućnosti, ali potrudite se da dušek bude nov, i da se uklapa u krevetac. Ne sme biti razmaka izmedju kreveca i dušeka jer bi u tom slučaju beba mogla da se povredi.

Neki roditelji ovavezno kupuju i termometar da bi podesili idealnu temperaturu za boravak u prostoriji kao i za kupanje. I naravno kad smo kod kupanja, trebaće vam i kadica. 🙂

SAZNAJTE I OVO Dokumentacija potrebna za odlazak u porodiliste

- Oglasi -

Takodje je bitno i da imate dobru podlugu za presvlačenje bebe na tome. Idealno bi bila plastična jer lako može da se obriše kad se isprlja.

Važno je i sterilisati flašice i sudove koje koristite za vašu bebu. Postoje specijalne tečnosti ili tablete koje stavite u posudu i pomešate sa vodom.

Po prvi put ste poželeli da izvedete napolje. U tom slučaju će vam trebati bezbedno sedište za auto, koje mora biti prilagodjenu uzrastu vaše bebe i modelu vašeg auta. Takodje i sedište možete uzeti polovno, ali ipak, iz higijenskih razloga, trebalo bi bar presvlake da budu nove.

A nekim majkama će biti potrebna i pumpica za mleko, ukoliko imaju poteškoća oko dojenja.

To su neke osnovne stvari koje će vam zaista trebati.

PODELITE OVO I SA DRUGIM MAMICAMA :* HVALA t60

- Advertisement -

Komentara
Loading...