MARIO HRABRI LAV Mali dečak s četiri godine života ima 18 dijagnoza, prošao je nebrojene operacije, POTREBNA MU JE VAŠA POMOĆ

0

Mario je dečak star četiri godine, ne može da diše samostalno, u svom domu priključen je i na pulsni oksimetar kojem njegovi roditelji prate otkucaje njegova srca pa se hrani isključivo na nazogastričnu sondu.

„Njegov mozak je potpuno atrofiran, ništa ne razume ne znamo vidi li išta, čuje definitivno, smeška se, iako nam lekari kažu da je to spontani smešak. ali nama je bitno da je živ i tu gde je s nama“, kazala je njegova majka Kristina Čeh Ujdur za 100posto.

Naša priča počinje 12. studenog 2013. godine rođenjem, tada zdravog dečaka Maria. Rođen je carskim rezom na Sv. Duhu i nakon par dana boravka u bolnici, pušten kući s ocjenom 10/10″, kazala je majka. Iako je od samog rođenja dečačić bio mirna beba, o čemu su roditelji upozoravali pedijatricu, nko u tome nije vidio problem. Tačno mesec dana nakon rođenja Mario je iznenada poplavio i počeo da gubi dah . Majka je s njim odjurila pedijatrici i od tada je, kako kaže, sve krenulo po zlu.

Privatna arhiva

Odmah je kolima hitne pomoći prebačen u bolnicu, spojen je na kiseonik. Nakon dva dana spojili su ga na respirator i nakon nekog vremena i na oscilator. Takvo stanje ostalo je nepromenjeno idućih pet meseci. Lekari su utvrdili da su Mariu pluća u katastrofalnom stanju, a kasnije i da ima problem sa srcem. Svaki pokušaj da ga odvoje od aparata nije uspeo.

„Problem Mariovog današnjeg stanja je upravo sve što je prošao u celom tom periodu pa sve do danas. Dobio je sepsu, temperaturu od 41.5, došlo je prestanka rada bubrega, kroničnog oštećenja jetre, oštećenja pluća, zatajenja srca, te velikog oštećenja mozga. Doktori su tada davali male nade za ikakav oporavak, ali Mario se svojom snagom i uz Božju pomoć izvukao iz takve krize“, kazala je mama Kristina. Maleni dječak prošao je operaciju plućne aorte, za koju su liječnici na Rebru mislili da će mu omogućiti samostalno disanje, ali to se nije dogodilo. Osim toga prošao je operaciju zatvaranja VDS-a (rupe na srcu).

- Oglasi -

Privatna arhiva

Sada je Mario kod kuće, otac ima status njegovatelja uz njih su mama Kristina i seka koja je navršila sedam godina. Majka je u listopadu dobila otkaz na poslu u jednoj telekomunikacijskoj kompaniji. „Tražim posao da, ali i uživam u svakom trenutku s mojim voljenima“, kazala je Kristina.

Zbog teške financijske situacije ovoj mladoj PORODICI dobrodošla je svaka pomoć, svako ko želi  da im pomogne i može pomoći to može preko uplate na račun: HR3724020063102578894 koji je otvoren u Erste banci, na ime Niko Ujdur. U svrhu uplate naznačite da se radi o pomoći za lečenje i oporavak Maria, napisali su na Facebook stranici za pomoć malenom Mariu.

POMOZITE AKO NE MOŽE DELITE I TO JE POMOĆ !!!

Dozvolu da preuzmemo priču sa portala 100posto.hr dala nam je sama mama Kristina .

foto.mama Kristna

- Advertisement -

Komentara
Loading...