Mali Mario u odlučnoj borbi za život : Vaše malo drugari meni je sve

„Bez takve njegove snage, teško da bi je i mi imali. Da, mučno je gledati njegovu borbu za dah, ali sve prođe kad nam se nasmije“, kažu mladi roditelji malog Maria koji uz njega imaju i petogodišnju djevojčicu.

12524375_452336261638753_928037378225518916_n

FOTO : privatna arhiva .

- Oglasi -

Mario Ujdur teško je bolesni dvogodišnjak koji svojom žestokom borbom može stati uz bok najvećim hrvatskim herojima.

O malom dječaku čije, ako ne potpuno ozdravljenje, onda barem olakšanje teške svakodnevice pri čemu se bori za zrak i ima epileptične napadaje, ovisi i o nama, već smo pisali.line9

– Mario nam je sve na svijetu. Oplemenio nam je živote i pokazao što to znači željeti živjeti. Bez takve njegove snage, teško da bi je i mi imali. Da, mučno je gledati njegovu borbu za dah, ali sve prođe kad nam se nasmije – kažu mladi roditelji malog Maria koji uz njega imaju i petogodišnju djevojčicu.

– Nama za Maria nije ništa teško, no mi smo u Zagrebu iznajmili stan kako bi nam sve bilo pri ruci. Zbog brige oko Maria ja nisam mogla raditi, no otkako je po preporuci izvrsne dr. Mučić morao biti zadržan u bolnici Gornjoj Bistri i ja sam se zaposlila kako bi nam bilo financijski izdržljivije – kazuje Mariova majka Kristina. No:

– Mario unatoč teškom oštećenju organizma raste i nadamo se što skorijem otpuštanju iz bolnice i dolasku k nama. Sve je veći, a veće su i potrebe… Već sada brinemo i razmišljamo o većem medicinskom krevetu, što nije jednostavno uz podstanarstvo, režije, još jedno dijete…  – nadovezao se tata Niko koji, unatoč evidentnim liječničkim pogreškama s početka Marijevog oboljenja, za osoblje s Rebra ima samo riječi hvale:

– Ne želimo se osvrtati na bilo čije pogreške, to oduzima energiju i nema smisla. Radije ću iskoristiti prigodu i zahvaliti KB Rebro i cijeli peti kat s naglaskom na dr. Galić, Šarić i Belina…

Podsjetimo, Mario Ujdur rođen je 12. 11. 2013. u bolnici Sveti Duh kao zdrava beba s apgarom 10/10…

Tri dana nakon poroda, otpušten je kući kao zdrava beba da bi se nakon mjesec dana našao u kardiorespiratornom arestu iz neutvrđenih razloga. Reanimiran je u više navrata te je kolima hitne pomoći prevezen iz doma zdravlja Samobor u Vinogradsku bolnicu odakle su ga prebacili u Zaraznu pod dijagnozom bronhijalitisa i atipične virusne upale pluća.

Tijekom višemjesečnog boravka u Zaraznoj bolnici, Mariju se stanje konstantno pogoršavalo. Zbog VSD srčane mane koju su previdjeli disanje mu je bilo otežano do te mjere da je više mjeseci proveo na respiratoru i oscilatoru. Tijekom boravka u Zaraznoj bolnici, Mariju su istovremeno otkazali jetra i bubrezi zbog čega je tri dana proveo na dijalizatoru, a sve vrijeme boravka u toj bolnici je bio uspavan i konstantno pod jakim sedativima. Zahvaljujući stručnosti primariusa kardiologije dr. Šarića sa KBC-a Rebro, Mariju je otkriven VSD na srcu zbog čega je prebačen na KBC Rebrogdje je prošao operaciju podvezivanja plućne aorte, a zatim operaciju zatvaranja VSD-a na srcu. Nakon toga je utvrđeno da je pakao koji je Marío prošao za posljedicu ostavio atrofiju mozga zbog koje je danas, sa nepunih dvije godine, 100%-tni invalid za cijeli život. Sada je u bolnici u Novoj Bistri i tamo bori iz dana u dan…

RAČUN ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA ZA POMOĆ NAŠEM MALOM SUPER MARIU JE: ERSTE STEIERMARKISCHE BANK D.D. JADRANSKI TRG 3A 51000 RIJEKA SWIFT ESBCHR22 IBAN HR5724020063207753888 DEVIZNI RAČUN BROJ 7703014273

SVI KOJI SU VOLJNI I U MOGUĆNOSTI POMOĆI NAM U HRVATSKOJ MOGU TO UČINITI NA RAČUN IBAN HR3724020063102578894 OTVOREN U ERSTE BANCI NA IME NIKO UJDUR SA SVRHOM ZA MARIA.

HVALA VAM SVIMA NA VAŠIM VELIKIM SRCIMA I ŠTO STE SVO OVO VRIJEME UZ NAS. MARIOV TATA NIKO

DELITE DRUGARIĆI DELITE DALJE . NIKAD VAS NISAM MOLILA DA DELITE ALI OVO MORATE , ZNAM DA JOŠ UVEK IMA LJUDI DOBROG SRCA KOJI MOGU DA POMOGNU !! I AKO NE MOŽETE DELITE I TAKO POMAŽETE DA DODJE DO NEKOG KO ZAISTA MOŽE .

DEČAK , DEVOČICA POGLEDAJTE DA LI JE TO VAŽNI ILI  JE VAŽNO DA JE SAMO ŽIVO I ZDRAVO . !!

Veliki pozdrav porodici i ogroman poljubac za malog Maria od urednice Sonje . :*

VELIKI BORCI ZASLUŽUJU DIVAN ŽIVOT . A MARIO TO JESTE !!

Komentara
Loading...