Masirajte Bebino Stopalo I Zaustavite Njen Plač . EVO I KAKO !

0

Stopalo bebe je središte živčanih refleksa na kojem se nalaze i završeci arterija, vena i živaca, a dodirom posebnih tačaka na bebinom stopalu dolazi do opuštanja i uravnoteženosti celog tela.

Refleksološka masaža stopala zasniva se na refleksnim tačkama, što odgovara svim organima, žlezdama i strukturama u organizmu.

1001283_257296154448412_187538113_n

Zašto beba plače, kako prepoznati vrstu plača i kako reagovati?

Plač bebe je najnormalnija stvar na svetu. Bebe se rađaju uz plač, prvu komunikaciju ostvaruju kroz plač, čak se i prva lekarska dijagnoza obavlja na osnovu  bebinog plača.

Snažan plač bebe na rođenju je „vesela pesma“ za lekare i babice, jer na osnovu njega zaključuju da je novorođenče snažno i zdravo.
Naravno da za roditelje plač bebe nije najprijatnije iskustvo.  Instikt roditelja je da reaguje na bebin plač zbog straha da nešto nije u redu ili da nije u stanju da prepozna i zadovolji bebine potrebe.

Koliko je normalno da beba plače

Tokom prvih 6 nedelja normalno je da bebe plaču oko 2 do 3 sata.

- Oglasi -

Plakanje se uglavnom povećava u prvih 3 meseca života. Tada uglavnom plakanje dostiže vrhunac, da bi konačno počelo da se smanjuje.

Ovo je uobičajeni šablon dužine i učestalosti plakanja. Pa iako je šablon isti kod sve dece, postoje određene razlike od deteta do deteta – na primer, ukupan period plakanja kod neke bebe može biti sat vremena dnevno, dok kod druge to može biti 5 sati dnevno.

Takođe, postoje razlike u dužini jednog ciklusa plakanja. Prema jednoj studiji, prosek ciklusa plakanja je 35 minuta. Dužina jednog ciklusa plakanja u ovoj studiji je bila 5 minuta, a drugog ciklusa više od 2 sata – što takođe zavisi od bebe do bebe.

VRSTE  PLAČA KOD BEBA

Plakanje možemo uopšteno podeliti na:

  • kenkanje (nagovestaji plakanja) – uglavnom je znak da je vreme za obrok ili presvlačenje ili beba trazi neznost i sigurnost
  • plakanje – kada je recimo beba prilično gladna ili joj je prljava pelena
  • neutešno plakanje – čest simptom grčeva

Kod nekih beba veći deo oglašavanja će biti kenkanje, dok će kod drugih to biti glasno plakanje – kao i odrasli ljudi, i bebe različitim „tonom“ iskazuju svoje potrebe.

Neutešno plakanje je najteži oblik plakanja, jer šta god da probate da uradite ne smiruje vašeg mališana.

 

- Advertisement -

Komentara
Loading...