MEDICINSKA SESTRA USVOJILA DEVOJČICU KOJA JE MESECIMA BILA SAMA U BOLNICI

0

Čak devet meseci niko nije došao da je poseti.

Liz Smit, glavna medicinska sestra u franjevačkoj dečjoj bolnici u Brajtonu u Masačusetsu, oduvek je sanjala da bude majka. Čak i nakon prekida dugogodišnje veze isprobala je različite načine da ostvari svoj san. No, nakon što ni oplodnja in vitro, kao ni drugi načini nisu pomogli u tome, počela je lagano da gubi nadu.

“Postati medicinska sestra je bilo lako, ali postati mama nije. Potisnula sam ta razmišljanja i okupirala se poslom”, opisala je Smit način na koji se nosila sa situacijom u kojoj se našla.

ipak, kako je otkrila u razgovoru za Today Show, sve se promijenilo nakon što se priključila franjevačkoj bolnici u rodnom Bostonu.

Jednoga dana u bolnicu je stigla devojčica kojoj je hitno trebala pomoć.

medicinska sestra usvojila devojcicu 2

“Odmah sam upitala medicinsku sestru ko je taj prekrasni mali anđeo”, prepričala je Liz svoj prvi susret s djevojčicom Žizel.

- Oglasi -

Naime, kako je Žizelina majka bila narkomanka, ona je još u utrobi bila izložena uticaju kokaina i heroina te pa nakon rođenja zahtevala posebnu negu kako bi se u potpunosti oporavila. Međutim, njene roditelje devojčica uopšte nije zanimala. Čak pet meseci niko je nije posetio u bolnici te je bila na korak od toga da bude poslata u hraniteljsku porodicu.

Liz ju je odvela svojoj kući i 16 sati dnevno provodila hraneći je kroz posebne cevčice. Nakon što ju je tako nedeljama negovala, shvatila je da je užasava pomisao da bi je mogla izgubiti. Tada je postalo jasno da želi da pruži Žizel dom kakav zaslužuje.

Devet meseci nakon što je Smit počela da neguje Žizel, država je ukinula roditeljska prava bioloških roditelja pa se otvorila prilika da joj upravo ona i zakonski postane majka, piše People.

U oktobru 2018. godine to se i ostvarilo.

medicinska sestra usvojila devojcicu 2

Danas Žizel ima dve godinei još uvek se hrani putem posebne cevi, ali zahvaljujući ljubavi i brizi Liz Smit, devojčica odlično napreduje i već sad je svi prepoznaju po njenom zaraznom osmehu.

Izvor: Index.hr

 

- Advertisement -

Komentara
Loading...