Mislili su da je preslatko što im se sin često plazi: A onda su saznali tužnu ISTINU

0

Od trenutka kada se rodio, mali Tajler Džejms Hedli često je izbacivao jezik napolje, a njegovi roditelji mislili su da je to simpatično i sasvim bezazleno. A onda mu je, kad je imao pet meseci, majka dala lek protiv bolova zbog toga što mu rastu zubići, i umalo se ugušio zbog njega. Tada su lekari shvatili da nešto ozbiljno nije u redu.

Ispostavilo se da Tajler, koji sad ima devet meseci, od rođenja boluje od spinalne mišićne atrofije, najgore verzije teškog neuromišićnog poremećaja zbog koga je izuzetno slab, ne može da sedi, pomera se, pa čak ni da guta.

Tek tada su njegovi roditelji shvatili da su izbacivanje jezika, i činjenica da ne može da sedne iako njegovi vršnjaci to uveliko rade, zapravo bili simptomi.

Lekari nemaju dobre prognoze za malenog Tajlera, i roditeljima su rekli da su male šanse da će doživeti drugi rođendan. Ipak, oni su pronašli bolnicu u Parizu koja bi možda mogla da produži život njihovom detetu, pa trenutno sakupljaju pomoć od ljudi dobre volje u Velikoj Britaniji.

– Znamo da, čak i ukoliko pomognu Tajleru, imaće mnogo hendikepa i problema, ali mi samo želimo da ostane sa nama i pružimo mu lep život – poručuju roditelji.

(mirror.co.uk)

Komentara
Loading...
where can i buy metformin over the counter buy metformin online