Mitovi o carskom rezu

0

Mnogi će vam reći da između mame i bebe rođene carskim rezom ne postoji tako jaka emocionalna veza, kao između majke i bebe rođene prirodnim putem.

mitovi o carskom rezu

Ne verujte u to jer sam način porođaja ne utiče na vezu između majke i deteta. „Carski rez je operacija, što je samo po sebi stresno. Ali, kada je beba izvađena i majka čuje detetov plač, vidi bebino lice, ona se fokusira na dete“, kaže dr Ema Miler.

Postoji uvreženo mišljenje da carski rez majkama može stvoriti probleme prilikom dojenja. „Mislim da je takvo mišljenje zastupljeno zbog toga što se beba ne daje majkama odmah nakon carskog reza jer su žene uspavanje, pod lekovima. Međutim, to ne utiče na količinu ili kvalitet mleka kasnije, kada majka počne da doji bebu,“ objašnjava dr Miler.

- Oglasi -

Neki će vam reći da je nakon carskog reza teže skinuti višak kilograma, neko posle porođaja prirodnim putem. Kilaža nije najvažnija stvar posle rođenja deteta, ali svejdno, u ovome i nema istine. „S obzirom na to da se vežbanje ne preporučuje šest nedelja posle carskog reza, vaše mršavljenje je za toliko odloženo, ali nakon tog perioda oporavka, ne postoji razlog zašto ne biste mogli da trenirate i smršate.“

PODELITE I SA VAŠIM PRIJATELJIMA  :* HVALA

Drugima su i ovi tekstovi koristili

- Advertisement -

Komentara
Loading...