Mlada mama (20) se osećala loše, a doktori su je poslali kući sa dijagnozom: grip. Sutradan je …

0

Šta se ovde desilo ??? !!! 

Alani Murijeta

Foto: Lalaa Murrieta / Facebook
Alani Murijeta

Alani Džoi Murijeta (20), majka dvoje dece iz Feniksa, Arizona, preminula je prošlog utorka, samo jedan dan nakon što joj je dijagnostikovan najobičniji grip, piše „BazFid“.

Njena porodica kaže da je bila zdrava osoba i da nije imala prethodno postojeće medicinsko stanje.

Murijeti se slošilo prošle nedelje i otišla je kući s posla da se odmori. Radila je u jednom magacinu.

– Videla sam je na Dan nezavisnosti, bila je dobro, savršeno zdrava – izjavila je njena tetka Stefani Gonzales.

Nakon proslave Dana nezavisnosti, cela porodica se razbolela, uključujući ćerku Gonzalesove koja je radila zajedno sa Murijetom u magacinu.

– Svi su se oporavili osim Murijete. Moja ćerka je nazvala i rekla da je Džoi otišla kući s posla nakon nekoliko sati jer joj je bilo veoma loše – kaže Gonzales.

U ponedeljak, Murijetu je sestra odvela u hitnu pomoć, gde su joj rekli da ima grip i poslali je kući sa „Tamifluom“. Ovo je antivirusni lek i koristi se sa lečenje i prevenciju zaraze A i B virusima gripa. Najefektivniji je ako se uzme 49 sati nakon zaraze.

– Uzela je „Tamiflu“, otišla kući, pitala sam je da li su joj snimali pluća, rekla je da nisu. Kašljala je po dolasku kući, što se nastavilo i tokom noći – navela je Gonzales.

- Oglasi -

Do utorka ujutro simptomi su se pogoršali i Murijeta je otežano disala, zbog čega je ponovo otišla u bolnicu.

– Probudila se oko 6.00 ujutro i rekla svojoj mami da se oseća loše, da teško diše i da je čak iskašljala krv – istakla je Gonzales.

Murijeta je hitno prevezena u bolnicu.

– Pregledom su ustanovili da joj je nivo kiseonika nizak i rendgenom otkrili da ima tešku upalu pluća uzrokovanu gripom – rekla je Gonzales.

Istog jutra prebacili su je na intenzivnu negu, gde je umrla.

– Izgubila je svest, pokušali su da joj uklone tečnost iz pluća, ali nije uspelo – ispričala je Murijetina tetka.

Dok su je prebacivali na intenzivnu negu, Murijeti je stalo srce. Lekari su tad uspeli da je ožive, međutim po dolasku na odeljenje intenzivne nege njeno srce je ponovo stalo i ovog puta oživljavanje nije uspelo.

– Nakon nekoliko dugih minuta rekli su nam da ne mogu više ništa da učine za nju. I dalje ne razumem kako se sve odigralo tako brzo. U nedelju se osećala loše, u ponedeljak je otišla u hitnu, u utorak je umrla – rekla je Gonzales, dodajući da se Murijeta skoro nikad nije razboljevala i da je bila veoma aktivna na poslu, radeći šest dana nedeljno u magacinu.

Murijeta, naizgled, nije bila u povećanom riziku po zdravlje od gripa. Iako nije vakcinisana protiv gripa, lekari kažu da se sada nikako ne može saznati da li bi to napravilo neku razliku.

Stariji ljudi, trudnice, mala deca i ljudi sa slabim imunim sistemom ili hroničnim oboljenjima su u povećanom riziku od pogoršanja zdravstvenog stanja usled gripa.

izvor : BLIC 

- Advertisement -

Komentara
Loading...