MLADOST LUDOST : ALI Kad si voljen i kad voliš možeš sve.

0

E ovako je počela naša priča.

15497693_821588531314494_584145325_n

FOTO. privatna arhiva mame Sanje 

Još u srednjoj školi na početku drugog polugodišta četvrte godine gimnazije saznala sam da sam trudna. Bila sam odličan djak.Svi su se nadali da ću daleko dogurati.Sve bi to bilo tako da ja nisam upoznala svog sadašnjeg supruga još dok sam bila druga godina i ludo se zaljubila.

Znala sam da želim sa njim da provedem ceo svoj život.Otac mi je bio strog pa nije davao da se vidjamo često.Spremala sam se za fakultet naveliko i bum svadja izmedju mene i oca je presudila.Znala sam da ne želim da ostanem da živim sa njim a i da on ne bi izdržao moje školovanje u Beogradu. I odlučila sam da se udam . Ali naravno oni mi ne bi dali da odem tek tako. Uvek sam želela bebu i sada je bio trenutak za to.

Iz prvog puta ostala trudna sve vreme išla u školu na kontrole sve do petog meseca niko nije ni znao da sam trudna. Suprug i ja smo bili presrećni kada smo saznali da je devojcčca. I škola se zavrsila.Planirala sam da pobegnem ali sam onda htela da im kažem,tetka je nekako saznala i preduhitrila me. Opšta ludnica i frka se digla da abortiram. Objasnjavam im kako ne želim i kako to ne može i da osećam bebu da je devojčica i da nikad ne bih ubila svoje dete ali oni napali čak su išli i u privatnu kliniku da pitaju gde su im naravno rekli da ne može.

Onda je sledila veridba . Najsrećniji dan u mom životu kada sam otisša iz kuće . Počela sam da dišem punim plućima. U oktobru je stigla moja princeza. Nisam imala težak porodjaj ali sam jmala šest šavova jer su mi bili loši babica i doktor. I babica koja se non stop drala na mene.

DRUGA TRUDNOĆA 

Nakon tri meseca suprug i ja želimo još jednu bebu. I ja ponovo ostajem trudna iz prvog puta ne nadajući se da može jer ćerka samo sisa. Svi nas osudju zbog male razlike .zbog naše mladosti. A mi,mi najsrećniji.

U devetom mesecu saznajemo da je dečak. Divno. Ponovo u oktobru stiže moj princ. Koji me je jako namučio. Pretežak porodjaj prejaki bolovi ali divni babica i doktor koji su mi dosta pomogli pa nisam sečena.

Ali najsrećnija sam žena na svetu imam dva zlata i najdivnijeg supruga . I juče sam donela odluku da se prekvalifikujem za medicinsku sestru i vaspitačicu. Jer sa gimnazijom nemam ništa.

Moj otac se dere da sam to trebala pre da razmišljam. A muž presrećan što želim da napredujem sa svojim znanjem i karijerom

PORUKA ZA SVE BUDUĆE MAME 

Zato sve mlade mame koje su poranile imate šansu da pružite sebi zadovoljstvo da pored majčinstva koje je divno, stvorite svoj socijalni život. I budete ispunjene u svakom pogledu. Jer nikad nije kasno. A ništa ne bih uspela da nemam divnog muža koji mi svakodnevno pruža ljubav i podršku u svemu. I pomoć oko dece. Iako znam da je umoran kad dodje sa posla nikada nije propustio kupanje . Noćno maženje . Ustajanje da smiri jedno dok ja smirujem drugo. Volite se . Najbitnije je . Nekada i roditelji pogreše.line9

BRAVO !! ODUŠEVILA SAM SE OVOM PRIČOM !! BRAVO ZA MAMU SANJU , ZA HRABROST , ZA ŽIVOTNU ODLUKU . KLINCIMA ŽELIM DIVNO I BEZBRIŽNO DETINJSTVO :* 

autor priče . mama Sanja 

izvor.devetmeseci.net

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTSLIMA !

I OVE PRIČE SU OSVOJILE VAŠA SRCA 

Komentara
Loading...