Moj drugi porodjaj moja dupla sreća

0

Ćao drage mame,trudnice i slatke male bebice…..željela bi sa vama podijeliti svoje drugo iskustvo trudnoću i porod blizanaca.

 

Idem na kontrolu kaže doktor trudna a ja sam to osjećala ali ni u kom slučaju nisam bila ni slutila šta mi slijedi… Pregleda on mene i radi ultrazvuk trudni ste ali ima još nešto nosite blizance .Ja molim da li ste sigurni skoro se onesvjesti .Uh šta ću sad koliko pitanja i svega al kažem sama sebi bit će sve uredu .Izlazim iz ordinacije sjedam na stolicu gledam ruke, drhte mi .Uh zovem supruga tako mu govorim kaže jesi sigurna jesam sto posto … SREĆI nikad kraja…. Jel kući već imamo sina starijeg..

14089634_1264713106880441_1644166206_n

Kontolni pregledi bili uredni bebice napredovale super nikakvih problema nije bilo.. Ulazim ja u 26tjedan idem na kontrolu kaže doktor otvoreni ste dva prsta šalje me na pregled u bolnicu kaže moguće da će vas ostaviti .Meni suze krenule nemogu ih zaustaviti brinem šta će biti sa malim kako će on .. Al opet moram da odem , imam još dva života za koja se trebam boriti…

Dani u bolnici bili su baš dugi

Odvozi me suprug u bolnicu pregledaju me kažu ostajete stavili mi patusistem za održavanje trudnoće i da smanje kontrakcije koje su krenule u čekaonici..I tako ja izdrzala do 33 tj kad opet krenuli kontrakcije da ni ti ljekovi nisu više pomagali Hvala Bogu imala sam podršku od svih koji su znali da sam u bolnici a i suprug mi je dovodio sina koji me svaki put obradovao i dao mi još više snage za dalje..

Bilo je osam sati ujutro vizita kaže doktorica nesmijemo vas više držati na tim ljekovima moramo vas isključiti pa ako krene krene nećemo zaustavljati a ja mislim šta to ako krene .. I ništa tako ja ostala da ležim. Došlo je vrijeme posjeta mene zove suprug kaže ne mogu da stignem sad doći ću kasnije .Ja kažem može i nešto me boli kičma i prepone uh ne znam šta mi je nadam se neću još rano je .

Kaže on meni ništa ako krene javi da dodjem znaš da hoću biti na porodu .Sati je bilo oko pola pet ja zovem sestru kažem boli me kičma donji dio za izluditi i prepone . Sestra mi kaže “ popi normabel ako ne pomogne zovi pa ćes kod doktora na pregled .

Porodja je počeo

Ja ležim vidim ništa ne pomaže zovem sestru da dode al je ne dočeka počelo mi se povraćati odvodi me kod doktora gleda kaže šest prsta otvorena ,idemo u porodjajnu salu .Pitala Sam sestre da li mogu malo da se istuširam i spremit stvari ? Kaže ona može al požuri i tako ja to obavi dolazi sestra vodi me nakon par min dolazi suprug nije prošlo puno krenulo to sve jače, i jače ,kažu nesmijemo da vam damo ništa za bolove bebice su male. “ Ja kažem nema veze izdržaću samo da bebe budu dobro. Bilo ih je troje doktora,hirurg,babice i tim za svaku bebu .

Stigla je moja sreća i to dupla

Došlo je 22;35 rodio se Mateo 22;36 Gabrijel jesu rezali al od trudova nisam osjetila … Odveli oni bebe gore na kat gde su prevremena  rodjene bebice a meni počeli zaustavljati krvarenje koje je trajalo tri sata. Vjerujte mi boljelo je gore nego cijeli porod jel nisu odmah mogli da ušiju nego tek nakon tri sata…Ušili oni mene nakon par sati ja ne mogu ustati koliko mi se vrti kažu izgubili ste puno krvi .Polako, pomogla mi sestra da se istuširam ja je zamolim da me odvede mojim bebama jel ja ih nisam još vidjela.

14138419_1264712203547198_1830224353_n

Dodjem gore oni u inkubatorima srce mi se steglo jel kažu prvi je imao 1990- 49 dug a drugi 2080 – 47 dug .Maleni su i nemaju još kilaže al idu na bolje…I tako krenula naša borba svaki dan bilo je tu svega od krvarenja u mozgu od upala pa do manjka krvi i tako ali uspjeli smo sad napreduju super imaju po pet kila pravi mali frajeri braco ih obožava kao i ostatak obitelji.

Željela bih da se zahvalim urednici Sonji koja je cijelo vrijeme bila uz mene.  I majke ne odustajte od dece . Oni su naša svetinja najveća bogatstva ja to znam imam ih troje.

A pročitajte i priču sa prvog porodjaja od mame Valentine

Hvala mom suprugu što je bio na porodjaju i olakšao mi svaku bol

Veliko hvala mami Valentini i na ovoj priči . Bilo mi je zadovoljstvo da budem uz nju bar porukama ako ništa drugo . Ona je jedna lavica i ja joj želim sve najlepše u životu . I njoj i njenoj porodici :*

autor priče . mama Valentina

izvor. devetmeseci.net

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA !

Save

Save

Save

Save

Komentara
Loading...