Molitva svakog roditelja: Hvala za novi dan koji provodim sa decom

Nikada nije želela da se ostvari u roditeljskoj ulozi, a danas je mama dvoje mališana… Pročitajte divnu priču književnice Toni Hamer o spremnosti na promene zbog svojih mališana.

deca i mama

 Na svom blogu o materinstvu Toni Hamer piše o spremnosti na promene na koje je njena deca svakoga dana motivišu. Pri tome, ni trenutka ne gubi svoj simpatični smisao za humor a ovo je samo jedna od njenih divnih priča…

“Dragi bože,
Hvala ti za novi dan koji provodim sa decom. Pravi su blagoslov, toliko sam srećna što ih imam.
Do ovog časa, nijednom danas nisam digla glas na njih. Nisam ih čak ni ružno pogledala, ni zakolutala očima, ni jednom nisam pogledala na sat da vidim ima li smisla da ih stavim da spavaju. Nisam im rekla grubu reč niti pokušala da objasnim svojoj dvogodišnjakinji da ne može da lupa po mom laptopu pokušavajući da radi sa mnom. Toliko sam strpljiva, nežna, puna ljubavi.

Hvala ti i za to što se deca danas tako lepo vladaju. Nijednom se nisu potukli. Mirni su, ćute i skoro da su spokojni. Nijednom mi se nisu direktno usprotivili, niti su udarili jedno drugo, ni ujeli, ni mučili. Sin nije srušio kulu od kocaka koju je moja ćerkica gradila, a ni ona mu nije ukrala šolju iako je u njoj više mleka.  Samo nežne reči i za mene i za njih… o, kakva je to radost!

Ali uskoro, bože, ustaću iz kreveta i sve će se to promeniti.

Molim te, daj mi snage da vidim jasno pred sobom bar dok ne popijem prvu kafu, i daj mi hrabrosti da odem po decu u njihovu sobu i daj mi saznanje da će mi jednom nedostajati ovakvi dani.

Amin”.00090

Hvala mami Sanji što nam je poslala ovo .

PRELEPO ZAR NE ? AKO VAM SE OVO SVIDELO PODELITE I SA VAŠIM PRIJATELJIMA :* HVALA

PROČITAJTE JOŠ I OVO

ISPOVEST JEDNE MAME : Niko me nije upozorio da ću nakon porođaja mrzeti supruga

“Neću nikad” koje sam već prekršila

Čari trudnoće: Facebook status ove mlade mame nasmejaće vas do suza :))

Komentara
Loading...