Morali smo da se odlučimo za operaciju, kako bi barem jednom detetu dali šansu da preživi.

0

Džejd Čorlton i njen suprug Markus iz Brentvuda bili su van sebe kad su saznali da očekuju blizance. Sve je teklo glatko do 16. nedelje trudnoće, kada je otišla na ultrazvuk.

Bila je presrećna kada je saznala da nosi blizance: A onda su joj lekari rekli da mora da potpiše UGOVOR KOJI SLAMA SRCE.

Ispostavilo se da blizanci imaju sindrom međublizanačke transfuzije i to u trećoj fazi. To znači da su krvni sudovi njihove zajedničke placente povezani, što praktično znači da je jedan blizanac, Dženson, dobijao sve hranljive materije, dok Markus nije dobijao gotovo ništa. A uz to, ovo stanje je ozbiljno ugrožavalo rad srca oba deteta.

Lekari su roditeljima rekli da će dečaci umreti osim ukoliko ne izvedu veoma komplikovanu i riskantnu lasersku operaciju. A čak i sa tom operacijom, rekli su im da postoji 65 odsto šanse da jedno ili oba deteta neće preživeti.

Roditelji su se, naravno, odlučili za operaciju, kako bi barem jednom detetu dali šansu da preživi. Pre operacije, Džejd je morala da potpiše srceparajući ugovor u kome potvrđuje da je svesna da postoji 65 odsto šanse da će jedno ili oba deteta umreti, ili da će biti mrtvorođenčad.

Majka je celu operaciju pratila preko ultrazvuka. Iglu su ubacili u Džejdinu matericu i kroz Džensonovu amnionsku kesu. Onda su zajedničke krvne sudove presekli laserom kako bi oba blizanca dobila svoj dotok hranljivih materija. Da je laser samo okrznuo decu, ne bi preživela.

- Oglasi -

Ali sve je prošlo dobro Bog je hteo da oboje prežive . . I 10 meseci nakon operacije, dva blizanca rastu potpuno zdravi i srećni!

Divnaa i jako emotivna priča –

PROČITAJTE I OVU PRIČU PRVI I DRUGI DEO 

NAJTUŽNIJI OKTOBAR :Bog mi je svedok

- Advertisement -

Komentara
Loading...