MUŠKARČINO Voli svoju ženu kao što želiš da tvoja ćerka bude voljena”

0

Mama troje dece, Nikol Merit (Nicole Merritt), uputila je javno pismo svim muškarcima koji imaju kćeri, a njenu objavu podelila je popularna stranica Ljubav koja je bitna (Love What Matters) te se ubrzo proširila društvenim mrežama.

foto.pixabay.com

Prenosimo njeno pismo u celosti:

SVIM MUŠKARCIMA S KĆERIMA…
Sama pomisao na to da će tvoja malena devojčica imati dečka – verovatno te izluđuje. Izluđuje i mene, a ja sam majka. Tu malenu anđeosku princezu od tri kilograma, doneli smo kući pre sedam godina, a ona će se verovatno prvi put zaljubiti u sledećih nekoliko godina, a još nekoliko godina kasnije – imaće i svog prvog dečka. Ta pomisao je zastrašujuća.

Međutim, dobre vesti su da joj možeš pokazati šta zaslužuje od muškarca. Veze i brakovi su teški i to je istina koju će tvoja kćer jednog dana naučiti. Izazov su za sve, uključujući i one pažljive, dobronamerne i dobrodušne.

Najbolja, ali verovatno i najteža stvar koju možeš napraviti za svoju kćer je da joj pokažeš kako ženu treba tretirati.

Voli svoju ženu kao što želiš da tvoja kćer bude voljena.

Tvoja malena kćerkica je pod uticajima i, nažalost, naučiće iz filmova, televizijskih serija, časopisa, društvenih mreža i svojih prijatelja – kako ljubav izgleda i zvuči, ili će barem tako misliti.

Ipak, verovatnije je da je ono što će “pobrati” izvan doma biti tako daleko od stvarne ili prave ljubavi.

Ti i samo ti možeš se boriti protiv toga – ispravnim tretiranjem njezne majke i pokazivanjem najveće ljubavi.

Sve počinje kod kuće – s tobom i s tvojom ženom.

Danas i sve druge dane, poštuj je.

Drži joj ruku kad god imaš priliku i ljubi je puno.

Smej se s njom. Gledaj je. Kada govori, slušaj je pažljivo. Otvaraj joj vrata. Podstiči njeno samopouzdanje. Ceni sve što radi, budi ponosan na njena postignuća.

Ohrabruj je kada joj ohrabrenje treba. Saosećaj s njom kada traži podršku. Idi u avanture s njom. Govori joj koliko je lepa, iznutra i izvana, govori joj to često.

Tvoja kćer obožava svoju mamu, ona je očarana njome. Povezanost između majke i kćeri toliko je isprepletena da majke i kćeri kao da žive paralelan život. A tvoje razumevanje svega ovoga pomoći će ti da shvatiš da je tvoj odnos sa ženom toliko veći od samo vas dvoje.

Najveći dar koji otac može dati svojoj kćeri – nakon svog vremena i pažnje – je da voli njenu majku.

Izvor: lolamagazin.com

Komentara
Loading...