Na prijemu me pregledao i rekao da sam otvorena 4 prsta, ali ni jednog jedinog bola ja nemam

0

Pozdrav za sve mame i one koje trebaju postati. Želim da podijelim sa vama iskustvo sa svog drugog poroda.

foto.privatna arhiva mame Zuhre

6.4.2019. mi je bio termin, ali ja nikakve bolove nisam imala. Doktor koji mi je vodio trudnoću radi u bolnici u Zenici i rekao mi je da dođem 9.4.2019. u bolnicu, jer je on taj dan dežurni. Tako sam i uradila, ujutro oko 9h sam otišla u bolnicu. Na prijemu me pregledao i rekao da sam otvorena 4 prsta, ali ni jednog jedinog bola ja nemam ?

Reče sestrama da urade klizmu i da idem u predrađaonu, on će doći da mi stavi tabletu kada završi sa sekcijom. Bila sam u predrađaoni, šetala hodnikom, sestre su stvarno preljubazne. U 10:30 dolazi dr stavlja tabletu i govori da ležim 2h na lijevom boku. 11:30 12:30 nikakvih bolova ?

Ja sam mislila to će odma da krene .. Dolazi dr par puta pita ima li bolova, reko ništa. Govori mi ako ne bude djelovala tableta stavit će drugu. U 15:30 kreću bolovi svako 2 min
Dolazi dr da me pregleda i govori 7 prstiju otvorena, ako hoću mogu odma u salu ili da šetam.

Ustanem jaa, ma brate mili ne mogu da šetam kad me svako 2 min hvataju bolovi. Govorim ja sestrici ne mogu više i ona uze moje stvari, kaže idemo u salu. U salu sam ušla u 16:15 i legla na krevet. Starija sestra mi je gurnula ruku i puče vodenjak, zatim reče mlađoj sestri evo vidiš kako kad kontrakcije krenu, zovi doktoraaa
Dođe dr govori napni se, izađe glavica, zatim me rasječe i izađe mamina druga radost. Pogledam u sat 16:30 sad sad.
Stavili su mi je na prsa, pomilovala sam je i onda je sestra uzela da je vaga i mjeri.

- Oglasi -

Govori MasAllah bucka 3980 teška, a 52 duga. Meni reče svaka ti čast ti tako mala i sitna, a rodila ovako veliku djevojčicu ?.

Eto drage moje, to je moje iskustvo. Hvala dragom Allahu i prvi porod mi je super prošao tad kao sad ovaj drugi. 4 končića sa obe djevojčice sam imala.

Jedan savjet: Ne slušajte šta vam neko priča, nego slušajte dr i sestrice kada dođe vrijeme za to. Sve bude drugačije i bolje nego što mislimo.
Želim vam svima puuuuno sreće ❤️❤️❤️

autor priče. mama Zuhra 

izvor. devetmeseci.net

Niko nema prava na ovu priču samo devetmeseci.net . Molimo vas poštujte autora ! Možete podeliti ali ne i kopirati , menjati i lažirati ovu priču ! Svako kopiranje strogo je zabranjeno zakonom !

- Advertisement -

Komentara
Loading...