Ne treba gubiti nadu

Ušli smo u brak jako mladi i suprug I ja .Ja sam imala 18 god a suprug 22 god.Prošli smo puno toga i loših i finih trenutaka mada je ispočetka bilo više loših nego finih ali za sve treba imati stpljenja i razumijevanja jer to je mladost ludost kako kažu.

pregnancy-1039537_960_720

Medjutim godine su prolazile a mi nikako da dobijemo bebu.doktoru se nismo obraćali sve smo išli na to hajde mladi smo doće samo od sebe samo pitanje vremena.Prvo da sredimo neke druge stvari u životu pa onda.i tako nakon sedam godina kad smo konačno doveli život u red i dobili svoj vlastiti krov nad glavom mi odlučimo da krenemo sa pregledima.Zakažemo u jednoj privatnoj klinici i odemo ja i suprug zajedno.Prvi taj pregled suprug je radio nalaz tj spermiogram rezultati katastrofalni samo 15 % šanse da se ostvari trudnoća .Kod mene sve uredu čekamo papa nalaz za sedam dana.dr nam zakaže vatjelsnu oplodnju za decembar (tad je bio mjesec juli) jer šanse da ostanem trudna prirodnim putem su skoro pa nikakve.

- Oglasi -

Nakon nekih petnaest dana dobijam rezultate papa testa jako loš pronašli mi neke promjene na grliću materice.Meni se cjeli svijet srušio konačno sam bila sretna zbog te vantjelesne i konačno nada da ću i ja postati majka i sad ovo.Dr mi uradi biopsiju nalaz isto loš,moram na operaciju vantjelesna se odgadja ništa neide kako treba.

U avgustu sam zakazala operaciju i kad sam to sve riješila dr koji me operisao kaže mi da je to kod mene bio karcinom sluznice i da je na vrijeme otkriveno i odstranjeno.Mislila sam da ću da padnem u nesvijes.Otkud meni to.To se meni ne može dešavati.

Četiri mjeseca nakon operacije ponovo radim papa test ponovo strah isčekivanje.od toga nalaza mi sve zavisi da li cu moći na vantjelesnu da li ću ikad biti majka.Jedan dan dr me zove kaže nalaz vam je uredan sve je odstranjeno možete na vantjelesnu.mojoj sreći nije bilo kraja i smijala sam se i plakala u isto vrijeme.

Nakon par dana prikupim sve nalaze i idem kod dr da zakažemo datum.Medjutim na nalazu brisa meni dr nadje bakteriju uvijek nešto ništa neide kako treba i kaže mi ne možemo početi sa pripremama dok se neiskorijeni ta bakterija da napomenem tad je već bio kraj januara.Dr mi prepiše antibiotike i kaže tek kad to potrošiš  ponoviti nalaz i onda se pripremami počinjemo.Da napomenem to je bio vec kraj januara.Ja sam to potrošila sad čekam da dobijem ciklus da poslijr ciklusa mogu ponoviti bris.Medjutim meni ciklus kasni po prvi put.znala sam da sam pila jake lijekove u sve to što mi se izdešavalo vjerovatno je sve mi pomjerilo.

Nakon tri dana na nagovor supruga ja uradim test za trudnoću mada ja nisam bila za to jer znala sam da nema sanše kad nisam za sedam tad skoro osam god zatrudnila neću ni sad.Medjutim na testu su se pojave dve crtice jedna malo blijedja ali tu je.Ja uradim drugi test ono opet dvije.mi ne znamo gdje se nalazimo bože pa zar je to moguće nakon tolilo god nakon svih tih problema.

Nakon dva dana smo otišli na pregled dr nam je potvrdio trudnoću našoj sreći nema kraja.

Evo danas smo u sedmom mjesecu trudnoće i jedva čekamo našu malu bebicu

Poruka za sve žene. Nikad ne gubite nadu ja pored svih i svojih i suprugovih zdravstvenih problema i nakon osam godina pokušavanja i to mjesec dana pred zakazanu vantjelesnu oplodnju uspjela sam ostvario mi se san.ali uvijek sam verovala da ću i ja jednog dana biti mama .line9

Veliko hvala ovoj još trudnici 🙂 na priči . Želim joj puno sreće da sve prodje kako treba i da konačno svoje bogastvo drži u rukama :* ZASLUŽILI SU TO . LAVICA PRAVA

autor.priče . anonimna mama

izvor.devetmeseci.com

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA !!

Drugi su čitali i ove priče

Komentara
Loading...