NAJBOLJI Saveti babica za lakši porođaj

0

Čak i ako ne možete da pretpostavite kako će teći vaš porođaj, sigurno ste dobro upoznati sa jednom stvari – u određenom trenutku moraćete snažno (ali, zaista snažno!) da se napnete kako biste bebu izgurali napolje.

Obratite pažnju na korisne savete babica, koji će vam olakšati porođaj:

Ako je moguće, ostanite u uspravnom položaju – neka gravitacija bude u vašoj službi. Istraživanja pokazuju da uspravan položaj tokom porođaja, kao i tokom faze potiskivanja bebe, ubrzava proces i čini ga manje bolnim. Ako ne možete da stojite, ili da budete u čučnju, može da pomogne poluuspravan položaj.

Ne zaboravite na pravilno disanje – sami pronađite svoj ritam! Tako ćete zadržati smirenost, a mišići će dobiti potrebnu količinu kiseonika, što omogućava efikasno potiskivanje bebe.

Osluškujte svoje telo i fokusirajte se na instrukcije koje vam daju lekar i babica. To će vam pomoći da zaboravite na okruženje i usmerite pažnju na ono što radite.

- Oglasi -

Slušajte instrukcije babice – ona je tu da bi vam olakšala situaciju i pomogla.

Nemojte da brinete o tome kako izgledate i kako se ponašate (uključujući smešne izraze lica, pokrete rukama ili slučajnu defekaciju). Babica i lekar videli su to već hiljadu puta i zato se oslobodite svih blokada.

Lagana užina u ranim fazama trudnoće će vam pomoći da održite nivo energije neophodan za svakodnevne aktivnosti, ali i da kontrolišete dobijanje kilograma tokom tih devet meseci. Izbegavajte masnu ili tešku hranu , jer će te sa punim stomakom osećati mučninu i nagon za povraćanjem. Studije su pokazale, da će porođaj biti umnogome lakši ako tokom trudnoće nabacite najviše deset kilograma. Zato, ako često osećate želju za slatkim ili slanim, potrudite se da umesto svaki put posegnete za čokoladom ili čipsom, popijete čašu vode ili nezaslađene limunade. Naravno, ne odričite se svega što vam telo traži, ali nikako se ne pridržavajte ,,pravila’’ da u trudnoći jedete za dvoje.

PROČITAJTE I OVE TEKSTOVE 

- Advertisement -

Komentara
Loading...