Najčešće greške koje roditelji prave u vaspitanju dece (VAŽNO)

0

I roditelji su “samo ljudi”, pa će svakako mnogo puta pogrešiti tokom vaspitanja svojih mališana.

razvod0-620x350

Ovo su najčešće greške koje pravi svaki roditelj pa čak i ja poneke 🙂 . Ne budite tužni iz ovoga ćete dosta naučiti

Uvrede i batine

Verbalno i fizičko nasilje neće dete približiti onome što želite, već će naškoditi njegovom razvoju.

Uskraćivanje ljubavi

Ako koristite ovu metodu svesno, kako biste naterali dete da vas posluša, to će biti loše iskustvo za njega. Pretnje tipa: “Ako odmah ne spremiš sobu, više te neću voleti!” nikada nemojte da izgovarate

Preopterećenje

Deca nisu multitasking genijalci. Previše pravila i uputstava odjednom može da ih zbuni i preoptereti. Mala deca ne mogu da rade više od jednog zadatka istovremeno.

Nedovoljno pohvala

Sklonilo je svoj tanjir sa stola i stavilo ga u sudoperu, a vi ne kažete ništa? Koliko god mislili da to nije “velika stvar”, za dete će biti važno da to primetite. Obavezno ga pohvalite kada uradi nešto pozitivno, a da vi to niste tražili.

Loši uzori

Pitate se zašto dete psuje i čudno se ponaša? Odgovor na to potražite u svom ponašanju. Mališani naročito lako usvajaju loše navike od roditelja. I zato pravila koja važe za vaše dete treba da važe i za vas.

Bez upoređivanja

Svako dete je posebno i drugačije se razvija. Osnažujte mu identitet i naučite da ceni svoje sposobnosti i talente.

Pogrešna komunikacija

Ako ste stalno u sukobu sa detetom, možda je razlog to što niste jasni u zahtevima. Mališani najlakše razumeju kratke i jasne rečenice.

Preterana strogoća

Potpuno je normalno da u svakodnevnom životu ne teče uvek sve po planu. Povremeno dopustite najmlađima da se izbore za sebe. Ako žele da obuju patike umesto gumenih čizama, neće se dogoditi ništa strašno. Razmislite o tome što je zaista važno.

 

Komentara
Loading...
where can i buy metformin over the counter buy metformin online