Najjači kašalj prestaje za samo jednu noć: Kako da napravite medenu oblogu! (RECEPT)

Tretman možete ponovite nekoliko dana zaredom, ali, već nakon prvog puta, primećuje se znatno olakšanje

detefoto.shutterstock

U osnovi ovog lečenja kašlja je prirodna metoda, koja se još od davnina koristi  za lečenje bolesti respiratornog trakta.

Med poseduje visoku biološku aktivnost, i uz pomoć obloga može se izbaciti šlajm koji je praćen jakim napadima kašlja. Oblog na bazi meda je odlično sredstvo koji eliminiše jak kašalj, bukvalno za jedno veče. Preporučuje se kako za decu, tako i za odrasle.

Da biste pripremili medeni oblog biće vam potrebno med, brašno, biljno ulje, gaza, salveta i flaster.

Priprema: Pomešajte brašno sa manjom količinom meda, tako da dobijete smesu za oblog. Smesa ne treba da se lepi za ruke. Možete dodati malo ulja i ponovo uvaljati oblog u brašno.

Stavite smesu na salvetu, umotajte u gazu. Pričvrstite je na grudi ili leđa, pomoću flastera, pa obucite pidžamu. Obratite pažnju da oblog ne stavite na područje srca.

Ako lečite kašalj kod deteta, obloga neka stoji najviše 2-3 sata, najbolje je kada dete spava, dok odrasli mogu da je drže celu noć. Za odrasle, za pojačan efekat možete dodati malo slačice u prahu.

Za ovo vreme dešava se aktivno znojenje, moguće je da i posteljina postane mokra. Zato na čaršav stavite još neku zaštitu.

Ovi medeni oblozi imaju dobro antiflamantorno delovanje i blagi efekat zagrevanja. Vidljivi pozitivni rezultati javiće se u početnom stadijumu bolesti, koja prolazi bez komplikacija.

Saznajte :Krem od banane protiv kašlja (Recept)

Tretman možete ponovite nekoliko dana zaredom, ali, već nakon prvog puta, primećuje se znatno olakšanje.

Kod kašlja, medeni oblozi  mogu se primenjivati kod dece starije od 6 meseci. Dete ne sme imati kožna oboljenja i povrede na koži.

Treba obratiti pažnju da dete nema alergiju na pčelinje proizvode. Proverićete tako što ćete staviti manju količinu meda na telo deteta. Ako se pojavi crvenilo ili otok, znači da postoji alergijska reakcija, i u ovom slučaju, medeni oblozi su kontraindikovani.

Takođe se ne preporučuju ako je temperatura deteta viša od 37 stepeni.

 

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Komentara
Loading...