NAJLEPŠI I NAJDIVNIJI OSEĆAJ :Bebini pokreti u stomaku

Kada osetimo prvi bebin pokret u stomaku zapitamo se da li je moguće da je to, a onda se dogodi ponovo. Onda smo sigurni i dođe do navale emocija jer je, do tog trenutka mentalno saznanje, postalo fizička realnost. Žena počinje sa pripremama za novi život i preplavljuju je majčinska osećanja.

??????????????????????????????????

Samo kad se setim ,mogla sam da poletim od tolike sreće. Sa prvim detetom vrištala sam ko luda od sreće . Vidi mužiću pomerila se naša beba , a on to nije mogao da oseti , jer prvi pokret sam osećala samo ja kao da me neko golica 🙂 Tek kasnije su svi osetili. I onda su mi posle samo pipkali stomačić . Da da izludjivali su me . Svaki čas je suprug skakutao oko mene kako sam bila sve veći mesec . Jel se pomera jel se pomera 🙂 I baš kad on ode beba se mrdne hehe. On se ljutio a meni je baš bilo smešno . Onda je tako imao naviku dok ležim da dodje pored mene stavi ruku na moj stomačić i čeka , čeka ali dočekao je hm… par puta 🙂 Uf samo sam ja znala te pokrete ,šta li ta beba radi unutra kada tako šutira jako. Neki put kad me šutne sve zvezde sam mogla da prebrojim . Ali definitivno najlepši osećaj za koji se živi.

Pokreti bebe u stomaku (PROČITAJTE)

Znam da se mnoge mame plaše ,stalno zapitkuju , kako je jel boli , da li u ja to da osetim i puno raznih pitanja. I u potpunosti ih razumem .Ali verujte lepšeg, neobičnijeg i tako magičnog osećaja nema, i sva žena živi za to da oseti taj trenutak sreće . Kada mali fudbaler ili mala balerinica počne da se pokreće, golica, šutira, kada može da čuje otkucaje srca .

Lepršavi pokreti u maminom stomaku (PROČITAJTE)

Evo dva najčešća pitanja koje buduće trudnice i trudnice postaljaju pa da im odgovorim 😉

Kako prepoznati osećaj?

Većina trudnica opisuje bebine pokrete kao leptiriće u stomaku ili kao puckanje kokica. U početku su ti pokreti lagani, nežni i sporadični. Kako trudnoća napreduje pokreti postaju jači i predvidljiviji.

- Oglasi -

Oko osmog meseca, kada je vaš stomak postane već veliki, svaki put kada se beba pomeri primetićete da se pomeri i stomak. Čini se kao da će svi primetiti ove pokrete, ali najčešće je slučaj da ćete ga videti samo vi.

Mamama posle porođaja obično nedostaje osećaj bebinih pokreta, jer je divno znati da se unutar stomaka razvija novi život koji zavisi od vas.

Neke buduće mame tokom devetog meseca mogu da osete preko stomaka da li dodiruju bebinu nogu ili glavu.

Nakon 28 nedelje trudnoće uvek je korisno pratiti bebine pokrete. Do ovog perioda beba je ustanovila neku rutinu, a i vi ste sigurni da nije reč o varenju već se beba kreće.

Tipično je da bebe budu aktivnije noću, kada opadne nivo šećera u vašem organizmu. Vaša beba će biti aktivnija ukoliko ste konzumirali zaslađene napitke, napitke sa kofeinom ili ako ste imali fizički aktivniji dan.

Odvojite vreme da legnete i pratite bebine pokrete. Vodite dnevnik o tome u svesci ili na računaru kako bi vam ti podaci kasnije poslužili za upoređivanje, kako biste sebi olakšali i bili sigurniji u to šta se osetili odaberite doba dana kada je beba aktivnija. Lezite na levu stranu ili sedite, zauzimajući udoban položaj i fokusirajte se na bebine pokrete. Osim što stvarate vezu sa vašim detetom pomaže vam da saznate ukoliko ima problema, koji nisu vidljivi na prvi pogled. Manje pokreta može da bude i signal da je porođaj samo što nije krenuo, pa nemojte zaboraviti da pratite bebine pokrete krajem trećeg trimestra trudnoće.

Uživajte u bebinom koprcanju, šutiranju i okretanju. Možda vam na trenutke i ne prijaju, ali to je osećaj koga ćete se sa nostalgijom sećati celog života.

Kada počinjete da osećate bebine pokrete?

Uobičajeno je da bebini pokreti počnu da se osećaju između 16 i 22 nedelje trudnoće. Mame, koje su trudne drugi ili treći put, mogu nešto ranije da prepoznaju pa i da osete bebino kretanje.

Nadam se da vam je ovaj tekst koristio buduće trudnice i trudnice naše slatke :* Ako jeste podelite sa ostalima možda i njima pomogne . HVALA

 

Komentara
Loading...
404 Not Found

404 Not Found


nginx/1.18.0 (Ubuntu)