Najlepši trenuci koji su mi bili u trudnoći

Trudnoća nešto što kao devojke već zamišljamo dok ulicom šetamo i vidimo trudnice. Kako je to biti trudnica , kako tolika beba stane u njen stomak . Priroda je čudo a to čudo je definitivno žena zar ne ? Samo ona može da promeni telo svoje . Iz zgodnice u malu okruglastu lopticu 🙂

pregnant woman's belly with colorful butterflies

Bila sam jako mlada (dobro i ne tako mlada ima neke žene koje već sa 16 postaju majke , divim se ali neka hvala meni je to ipak bilo rano .

Sa 15 sam se samo zaljubila nisam ni pomišljala venčanje a kamo li dete . Uvek sam se vodila maminom rečenicom . Prvo škola pa sve ostalo 😉 Eeeee razum mi je pomutila ta ljubav . Ne kažu majke džabe to ako se zaljubiš u školi gotovo . (nema ti spasa , ne ginu ti loše ocene :))

Ali nebih više o tome .

Trudnoća : To je bio moj najlepši period i sa prvom trudnoćom i sa drugom . Udala sam se u 19 rodila u 20.

Mlada da 🙂 Mladu prvo što su pitali jer mlada trudna kad se udaje . (pomislih aha sutra malo trudna , nisam znala da se samo trudne mlade udaju 🙂 ludilo

O da postala sam i ja trudnica . prvi put  pre devet godina i drugi posle 5 🙂

Divan osećaj verujte mi (preporučujem) 🙂

Nije bilo srećnije žene od mene (Ali o mojim trudnoćama ću vam pisati drugi put 😉

Sada bih izdvojila samo najlepše trenutke i čari koje sam osetila i doživela u trudnoći .

1. Kad ugledate dve crte zar ne ?

Sećam se tog dana ko da je juče bio

Sa prvom trudnoćom ( test mi nije bio potreban ja sam znala i pre njega da sam trudna ali stvarno , to je nešto neverovatno . samo jedan dan mi je kasnilo . Osetila sam to i to da nosim devojčicu i bila sam upravu . Sreća najveća . Emocije : ma more emocija to ne može rečima ni slovima da se opiše i napiše , treba da se doživi definitivno . Svi su govorili da nosim dečaka , ali ja i moja Emica smo sve iznenadile 😉

Sa drugom trudnoćom ( I jao ovo je bilo baš baš iznenadjenje posle 5 godina . Odakle si se ti sine stvorio u mom stomaku to se ja i dan danas pitam :)) Ali ozbiljno . Ni suprug ni ja nismo mogli da verujemo . Isto mi je kasnilo dva tri dana . Ja sam rekls sebi ženo trudna si 100 % ali kako bre pazili smo se ko sve ove godine ccc. neverujem . Emocije : e ovde je već bio drugačiji slučaj . Bila sam i srećna i tužna jer nažalost puno toga se promenilo posle 5 godina 🙁 . Šta ću kako ću ne smem ni da uradim test . Dok nisam smogla snage nonstop sam razmišljala sanjala šta kako ? teško mi je bilo . Ne vredi moram da uradim test nedelju dana da kasni nema šanse , znala sam to je to i gotovo je sad . Uradila sam test pokazalo je dve crte . Sama sam bila kući i bilo mi je jako teško . Onda sam sela i računam aha beba bi trebala da se rodi u oktobru baš kada sam i ja rodjena u tom mesecu . Ovo je sudbina . Biće vaga . Da tako je i bilo i opet sam pogodila rodila sam sina . (O tome opet drugi put puno više )

2.Kad svima razglasite posle kad utvrdite da test pokazuje dve crte . POSTAĆU MAMAAAAAAAAAAA !!

Da najlepši osećaj , čoveče ja ću biti mama do juče sam bila samo maleni devočurak koji je to samo zamišljao . A vidite me sad nosiću malo čudo 9 meseci u stomaku 🙂 Stvarno nema lepšeg osećaja kada kažete mami koja vas je rodila da ću ja postati mama a ona baka . Rodbini , prijateljima i svima kojima je do nas stalo .

3.Najlepši trenutak mi je bio kada sam to saopštila mojoj majci

Jao kako da joj kažem . Znam šta će reći mladi ste još što malo niste sačekali . Ali ne ona svoju sreću nije krila bila je presrećna njen osmeh i njena reakcija za mene neprocenjiv trenutak .

4.Jutranje mučnine (Da znam sad će te reći kako to može da joj bude poseban trenutak 🙂 ali verujte jeste .

Kad prvi put osetite mučninu , gorušicu , gde god odete smeta vam duvan , hrana , mirisi —- Eeeeeee to je to podsetiće vas da ste TRUDNIIIII 🙂 Jer ipak još ne osećate bebu nemate stomačić da vas na to podseti 🙂

5.Prvi ultra zvuk ( PRVI OTKUCAJU BEBINOG SRCA )

Taj dan najlepši dan u mom životu pogotovo sa prvom trudnoćom . Šta me čeka gde idem kakav je to aparat koji može da vidi moju bebu ? Kako uopšte može i da je vidi kad je još kuglica mala ko klikerčić 🙂

100 pitanja glava ima 🙂 Osećaj neprocenjiv gel hladan ali srce toplo 🙂 Toliko emocija , od prvih suza radosnica do najvećeg osmeha (krive linije ) Ja čujem otkucaje srca moje bebe to je neverovatno .

Sa drugom trudnoćom isto isto osećaj ali sad već znate šta vas čeka i kako je to nešto najlepše što ćete doživeti . Verujte tako je .

6. Kada vam doktorka kaže bravo ti si prava trudnica

Kada znate da ste sve dobro uradili da ste se hranili zdravo , da ste brinuli za bebu i da je beba zdrava kada odete opet na kontrolu , nema veće sreće . I opet ta suza radosnica i opet taj smeh ( kriva linija :))

7.Sreća toliko sam fit da mogu da udjem i u  farmerice u 8 mesecu :))

A rekli su nema više usko nema više farmerica nosićeš samo trudničku odeću :)) Hahahhaha šta je to .

Ja da nisam imala stomačić ne bi ni znala da sam trudna :)) SREĆNA DO NEBA . PRAVA MODERNA TRUDNICA . Doktorke su mi se divile svaki put kad sam dolazila na ultrazvuk :)) Evo ovog malog zvrka , gledaj je ponaša se ko devojčica a ne trudnica . Ništa joj ne smeta oblači šta želi a još i u farmerke može da udje :))

8.Prva sličica vaše bebe

Jao šta je ovo jer ovo moja beba . Neverujem :)) Opet more suza opet oni leptiriću u stomaku kao kad se prvi put zaljubite . E kad vidite tu sličicu već ste zaljubljeni u svoju bebu . Kada sam dobila sličicu u drugoj trudnoći moj sin je širio ruke :)) Prelepa sličica najlepša uspomena . I ovaj osećaj se ne može opisati samo doživeti :*

9. Trenutak kada napravite prve fotografije u trudnoći

Da to ostaje za ceo život , to su najlepše uspomene , slikaj me ovde slikaj me ovako , e al pazi kako slikaš da ne ispadnem puno debela . :)) Da da gomila slika i onda na fb . Da vidi rodbina da vide prijatelji svi srećni a ja ponosna :))

10. Joj pa ja kupujem za moju bebu

Do sad sam sve kupovala za druge bebice i bila svaki put ushićena i srećana što kupujem za male bebe . Ali kada sam prvi put kupila nešto svojoj bebi osećaj neprocenjiv . Jedan momenat . Šetala sam sama gradom bila na kontroli završila sve i reko idem malo da prošetam još imam vremena dok mi ne dodje bus 🙂 Šetam tako ja i šta naidjen na bebi opremu . Udjem unutra i gledam i krećem da zamišljam . Dodjem do kreveca i mislim . Ovde će spavati moja ljubav ovde ću svake noći dok ne zaspi biti pored tog kreveca , ovde će se smejati , plakati i najlepše snove sanjati . Kadica : ovde ću te kupati Kolica : u njima ćeš imati naše prve šetnje . Hranilica : Ovde ću te hraniti kad počneš da sediš i jedeš čvrstu hranu . 🙂 ( da luckasta sam ja ali ja sam bila srećna i to mi je bilo najviše važno .

11. POL DETETA ( KAŽU DA JE TO NAJSREĆNIJI MOMENAT ZA TRUDNICU )

Eeeee meni i ne zašto ? Pa već sam gore pisala meni nije bio potreban ultrazvuk da znam šta nosim :))

Čak ni na ultra zvuku nisu mogli da otkriju šta nosim sa prvom trudnoćom . stalno nam je okretala to njeno malo dupence bezobraznica . Svi ali svi su rekli Sonja nosiš muško . Aha sutra malo . Čak je i moja majka poverovala u to i kupovala plavo zeleno . Ja joj kažem mama devojčica je 100 % ne slušaj druge . Osećam to .

Isto tako sam i za mog sina znala :)) I ako sam malo lagila mog muža da su mi rekli da je devojčica prvi put kad sam  išla 🙂 Ali tad se nije videlo . Drugi put kad smo otišli . Doktorka nam je rekla DEČAK JE !! ČESTITAMO . A moj suprug u šoku 🙂 A ti mala što si me lagala da je devočica . Pa htela sam da vidim kako će reagovati 🙂 A ja sam kao i prošli put znala i bez ultrazvuka. ( hm 100 % imam neke moći haha)

12. Ah ti slatki udarci ( PRVI PUT KAD OSETITE TO )

Kad će više , kad ću osetiti kako to izgleda , eee ja tad nisam imala ovaj sajt i nisam imala sebe za urednicu da bi sve to znala što danas možete vi da saznate 🙂

Verujte mi najdivniji , najčudniji osećaj . to prvo migoljenje (osećaj kao da vas neko zagolica ) osećala sam samo ja ( suprug je bio ljubomoran šta ću mu ja ne nosi on devet meseci nego ja , ne oseća on mučnine nego ja zato nema šta da se buni :))

Onaj malo jači se oseti kasnije u 4, 5 mesecu sve zavisi ja sam u 4.ipo meseca i sa jednom i sa drugom trudnoćom osetila . Hahahha moja ćerkica je bila pravo ratoborna ubila me je al kako to da ni jednog trenutka nisam pomislila da je dečak ne znam :)) A moj sin je tek onako pred kraj postao živahniji :)) valjda je jedva čekao da izadje malo je zakasnio :))

A za tatu najlepši osećaj kad slučajno stavi ruku na stomak i oseti i on . NEPROCENJIVO . (hm nije imao puno prilika kad god bi stavio ruku ništa čim skloni eto ga udarac i sve tako :)) tata tata ipak me nosi mama ahhaa:))

13. KONTRAKCIJE ( ŠTA JE TO SVI KAŽU DA BOLI A JA ŠTA DA KAŽEM ? )

Ja sam čudo ludo od žene kod mene ništa normalno po priči žena svi kažu da to boli do ludila . A ja sam to osetila ovako ako to mogu da vam prenesem slovima 🙂 (Jao boli – tišina . joj – ma nije mi ništa – jao – evo opet i tako to je moj osećaj tih kontrakcija početnih .

Meni je bilo smešno :))

14. SREĆA KADA KONAČNO DODJE TAJ DAN PORODJAJ

Šta kako gde me sad vode prvi put nije lako ništa ne znaš ali ja i dalje opuštena ko da idem u šoping ili na parti pidžama :)) Ludilo . Dal boli šta da kažem . Porodjaj me je samo malkice boleo taj bol nije ništa za razliku koliko mnogo više bole druge stvari kada postanete majka ( O tome drugi put ) :))

15. I NAJLEPŠI ALI NAJLEPŠI REČIMA SE OPISATI NE MOŽE (RODJENJE )

Pamtim ko da je juče bilo i jedan i drugi porodjaj a prošlo je dosta godina :))

Kada čujete hajde još malo , napni se ide glavica ručice guza nogice evo bebe , evo tvog života , čestitam postali ste mama devojčice , postali ste mama dečaka . Te reči odzvanjaju u ušima i dan danas .

Čoveče ja sam ovo stvorila da li je ovo moguće . Do juče sam bila devojčica , žena i živela za sebe a od danas živim za njih :)) To je neverovatno život je čudo .

Najveća sreća i samo jednom kada majka se smeje dok njeno dete plače je to kada se rodi . Plakala sam i ja ali od sreće . Emocije pomešane , zbunjena kako ste izašli , a još tolike bebe 🙂 3950 devočica a druga trudnoća dečak 4200 . Stvarno ne zanm za male bebe moju decu sam odgajila već u stomaku a sina pogotovo .

Ponosna sam na sebe . Na sve što sam prošla za 9 meseci sve sam podnela stojećki svašta je tu bilo , nije uvek bilo srećnih dana pogotovo ne sa drugom trudnoćom . Vreme je učinilo svoje . Ali ja sam uvek ta koja ima osmeh na licu i kada najviše boli , i kad boli do ludila ovaj život .

I da ne zaboravim DOJENJE – Kada vam donesu bebu da je prvi put podojite . Šta mi je prošlo kroz glavu . Šta ako nemam mleka i onda suza . Ma stavljaj i videćeš :)) Najlepši osećaj i najčudniji zar neko da dira moje grudi i još tako da ih maltretira i vuče tamo vamo :)) hahaha. da da ludilo . Ali kad postanete majka nema više to je moje sada je sve tvoje samo da te čini srećnim 🙂 I moj život je njihov oni ga čine lepšim i za njih živim .

Eto moglo bi se još dosta pisati ali mislim da sam napisala puno toga .

Konačno sam sela i ja nešto da napišem . Ovih dana sam jako emotivna . Svaka vaša priča koju mi pošaljete me rastuži ili razneži sve to malo deluje na mene . Vrati me u prošlost a sećanja su čudo što to zna da rastuži čoveka pa to je strašno !!

Šta da vam još napišem . Trudnice moje drage uživajte u svakoj sekundi vaše trudnoće , svakom mesecu jer to se jednom desi dobro ko želi dva tri puta :)) ali brzo jako brzo prodje i samo uspomene ostaju i slika sa ultra zvuka i fotografije . Deca brzo rastu . Ja se okrenula nisam devočica ima 9 godina sin 4. I pogledajte posle toliko godina sam se svega ovoga setila . MAJKA VELIKE VREDNOSTI NIKADA NE ZABORAVLJA . 00090

- Oglasi -

Hvala ako ste ovo pročitale :))) Htela sam malo i da vas nasmejem da trudnoću ne gledate ko neki bauk nego ko nešto najlepše .

Ako vam se ovo svidelo podelite sa vašim drugaricama trudnicama 🙂 Možda i njima pomogne .

Autor teksta . Ja Sonja Milekić urednica sajta 🙂

izvor:devetmeseci.net.

 

Komentara
Loading...