Najneprijatnija seksualna pitanja u trudnoći

Seks vas je doveo u stanje u kome ste sada, ali ko bi pomislio da će se sve toliko promeniti? ‘Parovima je trudnoća prvo razdoblje koje menja seksualni život’, kaže Džudit Stajnhart, seksolog iz Njujorka. Neke od tih stvari su vam gadne, čudne, neprijatne

seks-trudnoća-pitanja

Debljina

- Oglasi -

Naravno, i treba da dobijate na težini! Međutim, vi se osećate debelo i neprivlačno.

Šta da radite? Promenite pogled na sebe. Nije jednostavno, ali morate da sebe ubedite da ste ona stara, možda čak i privlačnija. Umesto da govorite da ste debeli, počnite da govorite: ‘Nisam debela, trudna sam. Zar to nije divno?’ Umesto da idete u širokim majicama, lepo se sredite, stavite karmin, idite na pedikir, učinite sve da vratite samopouzdanje. I opet ćete biti seksi!

Iscedak (mnogo!)

Zahvaljujući povećanju estrogena, iscedak će verovatno biti pojačan. Vama je to možda grozno, ali je funkcija tog iscedka vrlo važna – štiti od bakterija koje mogu da naškode i vama i detetu.

Šta da radite? Ne želite da se rešite iscedka, samo želite da se osećate manje lepljivo. Umesto da govorite da ste odvratne sami sebi, istuširajte se i stavite na sebe mirišljave stvari. Morate da se potrudite. Na kraju krajeva, pokušajte seks pod tušem (ali pazite da se ne okliznete!). Gledajte na to sa pozitivne strane, bar ne morate da koristite lubrikante.

Preterana osetljivost

Budućim majkama, povećani protok krvi u području vagine čini osetljivim ovo područje i to na dobar način. Ali drugima, preterana osetljivost može seks da učini neprijatnim, pa čak i bolnim.

Šta da radite? Pokušajte da eksperimentišete sa pozama, proverite da li vam neka odgovara. Ali ako ni jedna ne radi, u redu je da nemate seks. Postoje i druge zabavne stvari koje možete da radite, a ne uključuju penetraciju.

Bolne grudi

Vaše grudi možda sada izgledaju fantastično, ali veoma su bolne kada ih dodirnete, zar ne? U ranoj fazi trudnoće, vaše grudi se pripremaju na proizvodnju mleka i mogu da budu bolne.

Šta da radite? Budite otvorene i iskrene prema partneru i pričajte mu koliko vam je neprijatno. Treba neko vreme da drži ruke podalje od vaših grudi.

– Šta god da je problem, neće trajati zauvek – podseća Stajnhart. Mnogim trudnicama bol u grudima prestaje u trećem tromesečju.

Slabi libido

Kada zaspite u 20 časova, a budite se u 6, teško je da uopšte želite seks.

Šta da radite? – Vaš partner mora da zna da nije problem u nedostatku ljubavi – kaže Stajnhart. Ne bi trebalo da to shvata lično. Zato mu objasnite da vaše telo nema potrebu za tim, i da ćete se vratiti na staro. U međuvremenu, pokušajte da nađete momenat kada vam prija da imate imali seks, možda u toku dana ili u neko drugo vreme koje baš i nije obično za te aktivnosti.

Podivljali libido

Pazite u drugom tromesečju: to je vreme kada vas trudnoća može pretvoriti u nezasitu seksualnu partnerku. Možda vam se to čini kao dobra stvar, ali vašeg partnera bi vaš novootrkiveni libido mogao da izludi.

– Može da bude zastrašujuće ako se ženska seksualna energija ne uklapa u stereotipe ili nije kao što je pre bila – kaže Stajnhart. Partner bi mogao da se zabrine da nije sposoban da vas zadovolji.

Šta da radite? Kada vam se seksualna želja ne podudara, neke stvari morate sami. Neka vas to ne brine.

Partner kome nije do toga

To je kao mučenje. Baš kada ste počeli da se osećate super poželjno, vaš partner ne želi seks. Neke buduće tate se plaše da će povrediti bebu ili da će beba znati šta radite. Nekima jednostavno nije do seksa, a ne mogu da lociraju i objasne razlog.

Šta da radite? Iznesite mu činjenice. Beba je zaštićena i neće joj se ništa desiti. Sigurni smo, beba neće znati šta radite. Ako ni to ne deluje, obucite nešto što će otkriti raskoš trudničkog dekoltea. To će mu se sigurno svideti.

izvor:onaportal.com

 

Komentara
Loading...