NAJNOVIJA VEST : DANAS Na ulici pronađeni beba i malo dete

0

Dvoje maloletne dece ostavljeno je danas u 15.27 sati u kolicima na uglu Višnjičke ulice i Mirijevskog bulevara, potvrđeno je „Blicu“ u Hitnoj pomoći.

Improvizovana baraka od dasada i kartona na uglu Višnjičke i Mirijevskog bulevara

Foto: Oliver Bunić / RAS SrbijaImprovizovana baraka od dasada i kartona na uglu Višnjičke i Mirijevskog bulevara
Deca su pronađena nakon što je policiji prijavljeno da ih otac maltretira na ulici. Pretpostavlja se da je otac pobegao pre dolaska policije.

Deca su prevezena u Urgentni centar i nakon pregleda su upućena u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj.

– Deca su prevezena na kliniku u Tiršovoj nešto posle 17 sati u pratnji policije. Pregledani su u Hitnoj hirurškoj službi i urednog su opšteg nalaza. Nakon dijagnostike, deca su puštena u pratnji nadležnog Centra za socijalni rad – kaže profesor dr Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj

- Oglasi -

Unutrašnjoj pre deluje kao deponija nego kao nečiji dom

Foto: Oliver Bunić / RAS SrbijaUnutrašnjoj pre deluje kao deponija nego kao nečiji dom

Kako smo saznali na licu mesta, verovatno je reč o deci romske porodice koja živi u baraci improvizovanoj od kartona i dasaka pored Višnjičkog bulevara. Na uglu Višnjičke ulice i Mirijevskog bulevara, zavučena u grmlje, nalazi se kućica napravljena od dasaka i kartona prekrivena čaršavima. Njena unutrašnjost ispunjena je starom garderobom, a ima prostora tek toliko da u njega stane samo jedna osoba. Više izgleda kao mala deponija, nego dom dve devojčice.

– Ta porodica nedavno se tu doselila, ne poznajemo ih. Deca su veoma zapuštena, a nedavno je neko primetio i da je devojčici slomljena ruka – priča jedna od komšinica.

Iako komšije ne znaju ko je pozvao hitne službe, pretpostavljaju da je to uradio neko od ljudi koji žive u blizini.

izvor.blic

- Advertisement -

Komentara
Loading...