Najprihvatljivije poze u seksu tokom trudnoće

0

Da li se tokom trudnoće menja želja za seksom?

trudnoca-seks
Tokom trudnoće različiti parovi imaju različite želje za intimnim odnosima, ali nije retkost da žene imaju povećanu želju i još više uživaju u seksu nego što je to bio slučaj pre trudnoće. Uglavnom u prvom trimestru želja za seksom nije naročito izražena, jer su trudnice umorne i iscrpljene mukom i povraćanjem. Grudi su osetljive, nekada imaju osećaj težine u donjem delu stomaka, kao ni tokom kasnog trećeg trimestra, kada je beba već jako velika, bol u donjem delu leđa je sve jači i nije uvek jednostavno imati odnos. Ali tokom drugog i trećeg trimestra moguće da će se, pod uticajem veće cirkulacije do koje dolazi i u genitalnim organima, želja za seksom povećati više nego ranije.

O svojim potrebama za seksom morate razgovarati i s partnerom, koji nekada može vaš nedostatak interesa smatrati za odbijanje njega lično, a s druge strane nekada može imati strah od odnosa pa vašu pojačanu želju ne razumeti, što vi možete shvatiti kao odbijanje. Razgovarajte o strahovima i željama, o različitim mogućnostima i pozama kao i alternativnim metodama zadovoljavanja, oralnom seksu ili masturbaciji.

Da li odnosi mogu da naškode bebi?
Problemi sa seksom u trudnoći mogu proizilaziti iz straha kako trudnice tako i njenog partnera da odnosima mogu da naškode bebi, da je povrede, da pokrenu prevremeni porođaj ili izazovu krvarenje. Potrebno je mnogo ljubavi i razumevanja među partnerima i razgovora da bi se ovakvi problemi prevazišli, a osnovno je da oboje razumeju da, ako je trudnoća niskog rizika i nema nikakvih problema koji mogu da je komplikuju, seks nije zabranjen u trudnoći, i da predstavlja normalnu aktivnost u kojoj oboje partnera može nesmetano uživati, poštujući ograničenja koja donosi rast stomaka i bebe. Penis ne može da povredi bebu, jer je ona dobro zaštićena matericom i plodovom vodom, a sluz koja se nalazi u grliću sprečava bakterije i spermu da uđu u matericu. Treba izbegavati duboke penetracije koje bole, jer one mogu biti problem i mogu naneti povrede, kao i penetracije stranim predmetima.

Kada treba da izbegavamo odnose?
Seks treba izbegavati ako postoji rizik od prevremenog porođaja, nekompetentan grlić materice ili problemi s posteljicom kao što su nisko usađena posteljica ili prethodno krvarenje u trudnoći. Tu se spisak otprilike i završava, i ako vaša trudnoća ne spada u ovakve visoko rizične, možete voditi ljubav sve do kraja trećeg trimestra.

Tokom orgazma, bilo da je do njega došlo tokom odnosa ili bez njega, može doći do blažih kontrakcija materice i to je normalno, ne treba odmah da se uplašite, ali ako se kontrakcije nastave ili ih prati krvarenje, treba da se javite lekaru i o tome ga obavestite.

Koje su poze tokom trudnoće najprihvatljivije?
Sve što vam oboma prija, dozvoljeno je. Na početku trudnoće još uvek vam ne smeta da vodite ljubav i na klasičan način, da je partner od gore, ali to postaje sve teže kako trudnoća odmiče, kada treba pokušati s alternativama.

Poza sa ženom od gore

Ova poza uglavnom odgovara oboma tokom cele trudnoće, ali će vam verovatno biti lakše da, u trećem trimestru, klečite iznad partnera, nego da ležite na njemu.

Poza kod koje partner leži na strani

- Oglasi -

Vaš partner leži na strani, a vi ste na leđima, sa nogama prebačenim preko njega. Ova poza vam omogućava da se gledate, bez pritiska na stomak, a dozvoljava i dobru predigru.

Adaptirana «klasična» poza

U ovoj pozi, partner je od gore, ali ne leži na vama, nego se oslanja na ruke. Ova poza će vam verovatno odgovarati sve dok vam stomak ne bude jako velik.

«Sedeća» poza

Sednete partneru u krilo, okrenuti licem ka njemu. Ova poza je odlična jer pruža dobru penetraciju, ali je verovatno nećete moći primenjivati kada vam stomak bude jako velik.

Penetracija «od nazad»

Kleknete i oslonite se na kolena i laktove, dok vaš partner klekne iza vas i uđe u vas otpozadi. Na ovaj način, nema nikakvog pritiska na vaš stomak, a partner istovremeno može da vam miluje grudi i klitoris.

Izvor: bebac.com, Đ.S.

PROČITAJTE I OVE TEKSTOVE 

- Advertisement -

Komentara
Loading...