VAU SAZNAJTE :10 najskupljih bolnica za porođaj

0

Evo kakve sve usluge na porođaju pružaju pojedine bolnice u svetu i koliko sve to košta

10 najskupljih bolnica ya porodjaj

U običnoj bolnici u Americi za porođaj se plaća od 10.000 do 15.000 dolara. Kada se poznati porađaju, oni biraju najskuplje bolnice kako bi izbegli da imaju društvo u sobi i druge neprijatnosti. Svako ko ima novca može da priušti sebi udoban porođaj, a ovde izdvajamo 10 najskupljih bolnica za porođaj na svetu.

BOLNICA „PRINCE OF WALES“ U SIDNEJU: 1.000 DOLARA DNEVNO
Australija jedno od najboljih mesta na svetu u kojem se možete roditi i odrastati. Bolnica „Prince of Wales“ u Sidneju nalazi se u blizini plaže i uređena je kao hotel od pet zvezdica. Najbolji doktori u Sidneju zapošljeni su ovde. Majke se u bolnicu dovoze limuzinom. Dan u ovoj bolnici košta 1.000 dolara, a ako se porađate carskim rezom, porođaj može da košta i 10.000 dolara.
„CLINIQUE DES GRANGETTES“ U ŠVAJCARSKOJ: 2.140 DOLARA DNEVNO
Švajcarska se ponosi čistim vazduhom i dobrim kvalitetom života. Pošto je Švajcarska poznata širom sveta po svojoj besprekornoj medicinskoj nezi i uslugama, mnoge žene se odlučuju da poslednje nedelje trudnoće provedu tamo kako bi dobile maksimalnu uslugu. Za prirodan porođaj bez komplikacija cena je u proseku 4.000 dolara. „Clinique des Grangettes“ u Ženevi okružena je parkom i pogled iz nje je neverovatan. To je najpopularnija privatna klikina u Švajcarskoj.
BOLNICA „LENOX HILL“ NA MENHETNU: 2.500 DOLARA DNEVNO
Ova bolnica je sada posebno postala popularna, jer se u njoj porodila Bijonse. „Lenox Hill“ nudi luksuzne apartmane sa zidovima do mahagonija, podom tvrde drvene građe, luksuznom posteljinom, posebnom kuhinjom, pa čak i kućepazitelja koji može da uradi sve od manikira, preko pedikira, do masaže. Bijonse je iznajmila ceo sprat za 1,3 miliona dolara kada se porađala – bar su tako pisali mediji, iako je direktor to porekao.
 „CEDARS-SINAI“ U LOS ANĐELESU: 4.000 DOLARA DNEVNO
Bolnica „Cedars-Sinai“ ima luksizne apartma ine za porodilje. Za „samo“ 4.000 dolara dnevno, dobijate „Deluxe Maternity Package“, trosobni apartman sa dva kupatila. Što se tiče menija, on uključuje dosta svežeg voća, mafina, hladnih sokova, koje jedna kraljica majka zaslužuje. Pored toga, u ponudi su i usluge salona, manikir, pedikir, sređivanje kose, koje možete da priuštite i iz kreveta. Tu su se porodile Kortni Kardašijan, Kejt Hadson, Viktorija Bekam i Rejčel Zoi.
BOLNICA „MOUNT SINAI“ U NJUJORKU: 4.000 DOLARA DNEVNO
Ako želite sobu sa pogledom, ova bolnica je savršena. Luksuzni apartmani u ovoj bolnici nude pogled na Central Park i Menhetn. Ali to nije jedini razlog zbog kojeg je Gvinet Paltrou odlučila da se porodi u ovoj bolnici. Tu su i luksuzna posteljina i masaže za ublažavanje bola i napetosti, kupatila sa italijanskim pločicama, čaj i kolačići koji se služe popodne.
„ROSE MEDICAL CENTER“ U DENVERU: 3,450 DOLARA ZA LEKARSKI PREGLED

- Oglasi -

Oni koji žele vrhunski porođaj, ne treba da traže dalje. Lekari u ovom medicinskom centru nadgledaju svoje pacijente 24 sata dnevno sedam dana u nedelji preko svojih mobilnih telefona. U apartmanima su kupatila sa đakuzijem, stolice na ljuljanje, i mnoge druge pogodnosti. Pored toga, nakon porođaja, majke mogu da uživaju u jednom od šest luksuznih apartmana, u kojima će o njima brinuti kućepazitelj. Ovo je jedno od najluksuznijih mesta u Americi. Sam lekarski pregled se naplaćuje 3.450 dolara. Nije otkriveno koliko košta soba, ali može se pretpostaviti s obzirom na lekarski pregled.
 BOLNICA „CHELSEA & WESTMINSTER“ U LONDONU: 10.000 DOLARA ZA POROĐAJ
Kensingtonovo krilo bolnice „Chelsea & Westminster“ u Londonu posebno je dizajnirano za majke koje žele intimnu i ekskluzivnu negu. Tamo naplaćuju 10.000 dolara za prirodan porođaj, u šta spada i jedna noć boravka u bolnici nakon porođaja. Ako majka želi carski rez, cena je 13.300 dolara, uključujući i jednu noć boravka. Sve konsultacije sa doktorima se naplaćuju zasebno, a postoje i mnogi drugi troškovi. To je mnogo novca, s obzirom na to da je prosečna cena porođaja u Velikoj Britaniji 2,640 dolara. Ipak, ovde postoji mogućnost da dobijete i šampanjac, a majke mogu da biraju i boju zavesa u svojoj sobi.
 BOLNICA „ST. MARY“ U LONDONU: 15.000 DOLARA ZA PRIVATNI APARTMAN
Grofica od Kembridža plaćala je 15.000 dnevno za boravak u ovoj bolnici, gde je bila u dvosobnom apartmanu. U istoj bolnici princeza Dajana rodila je princa Vilijama. U cenu spada samo apartman, a cena porođaja i konsultanata je zasebna. Na Kejt su pazili vrhunski doktori. Mnogi su odreagovali negativno na njenu odluku da se porodi u privatnoj bolnici, jer veruju da je kao član kraljevske porodice trebala da se porodi u državnoj bolnici, pošto bi tako zadobila više poštovanja.

BOLNICE NJU DŽERZIJA: IZMEĐU 18.000 – 20.000 DOLARA
Bebe koje se rađaju u Američkim bolnicama najviše koštaju svoje roditelje. Bolnice nude razne usluge, od kojih se svaka zasebno naplaćuje. „The Garden State“ je najskuplje mesto na kom možete da se porodite u Americi. U proseku, porođaji u Americi koštaju između 9.617 i 15.799 dolara, u zavisnosti od tipa porođaja, dok trudne žene u Nju Džerziju mogu da očekuju da će im biti naplaćeno duplo više.
Prirodni porođaj se naplaćuje 18.372 dolara, a carski rez čak 26.743 dolara. To je cena u slučaju da nema nikavih komplikacija tokom porođaja. Nekad cena može da bude i dupla. Privatne bolnice u raznim zemljama mnogo su jeftinije nego državne bolnice u Nju Džerziju.
BOLNICA „MATILDA“ U HONG KONGU: 20.000 DOLARA ZA SOBU
Privatne bolnice u Hong Kongu naplaćuju dan boravka u bolnici između 3.200 i 12.900 dolara, što je mnogo skuplje od obične hotelske sobe u Hong Kongu, ali i mnogo bolje. Privatne bolnice u Hong Kongu su više nego luksuzne. One sadrže toliko pogodnosti da ćete se osećati kao u hotelu sa pet zvezdica. Nude odvojene sobe sa terasama koje imaju pogled na okean, frižidere pune sokova i vode, kablovsku televiziju i WiFi.
Doktor zadužen za vaš porođaj je vaš lični ginekolog i akušer i zadužen je za sve što vam je potrebno. preporučuje se da na vreme izaberete doktora ako želite da se porodite tamo, jer je većina pivatnih bolnica u Hong Kongu zakazana već sedam meseci unapred. U bolnici „Matilda“ potrebno je da date 20.000 dolara samo da biste rezervisali sobu – ali ne bilo koju sobu, naravno, nego odovojenu sobu sa terasom i pogledom na Južnokinesko more.
izvor:zenablic.rs

- Advertisement -

Komentara
Loading...