Najsladje i najdirljivije pismo jedne bebe:Draga mama, Hvala ti puno što me dojiš

0

Znaj mama, ja ću ti uvek reći kad sam gladan da bih dobio što više tvog mleka • Ne postoji mesto gde bih radije bio nego u tvom naručju, da slušam tvoj glas i mirišem te, čak iako se nisi kupala otkad sam rođen. Za mene si najukusnije i najdivnije biće.

 

Draga mama,

Hvala ti puno što me dojiš. Verovatno i sama već znaš koliko je tvoje mleko najbolje za mene. Umorna si i pomalo ljuta, jer briga o meni izgleda dosta teško. Pre nego što odustaneš, pokušaću ti objasniti moje ponašanje. Možda ćeš se onda osećati bolje. Ako su me nakon porođaja odvojili od tebe, meni treba više vremena da povratim svoj instinkt i da počnem pravilno sisati.

Možda sam izgubio na težini dok smo bili u bolnici. Znaj mama, ja ću ti uvek reći kad sam gladan kako bih dobio što više tvog mleka. Čak i ako je prošlo samo 5 minuta od kad sam poslednji put sisao!

Ali mama, ja sam jako mali i ne mogu brže! Sad mi treba 20 minuta da dobijem samo 5 ml tvog kolostruma koji mi puno znači! Ali mamice, sve je u redu! Ne postoji mesto gde bih radije bio nego u tvom naručju, da slušam tvoj glas i mirišem te, čak iako se nisi kupala otkad sam rođen. Za mene si najukusnije i najdivnije biće.

Ne postoji puno načina kako bih ti rekao šta želim. Mogu plakati i mogu sisati. Ne mogu videti puno, ali dosta mogu osetiti. Osećam kako me stavljaš na svoje grudi mama, i tada sam najsretniji. Možda te zbunjuje to što želim sisati po celi dan i noć. Ali mama, ja ne gutam celo vreme. Ja vežbam kako da postanem snažniji i istovremeno pospešujem tvoju “tvornicu mleka” koja za mene ima ukus bolji od sladoleda!

Ako mi ponudiš flašicu, ja ću posisati sve što je u njoj jer drugačije ne znam. Moj stomačić je mali i na tvojim grudima mogu zastati kad god poželim. Mama, kad sisam ja pospešujem i dva bitna hormona prolaktin i oksitocin.

Ovaj drugi je odgovoran za tvoje bezrezervno zaljubljivanje u mene! Postoje samo tri događaja u tvom životu kada se ovaj hormon čudnog naziva luči – tokom mog rađanja, tokom mog stvaranja (tačnije pri orgazmu!) i kada sisam! Možda ti zvuči čudno što ja kao beba sve ovo znam. Ali mama, meni je bitno da ti budeš srećna i zato želim napraviti sve što mogu kako bi ti pružio što više ovog divnog hormona.

Mama, znam da želiš samo najbolje za mene i da se ponekad brineš imaš li dovoljno mleka za mene. Možda počinješ sumnjati u svoje telo. Ali, ja znam da ti to možeš. Dozvoli nam da budemo zajedno celi dan i noć, nerazdvojni i ja ću napraviti svo mleko koje mi je potrebno.

Ja volim i baku i tatu i sve ostale koji dolaze kako bi me videli, ali sam najsretniji kad sam s tobom! Volim slušati tvoje srce dok spavam, tako si topla i mekana i mirišeš najdivnije na svetu. Mesto između tvojih grudi je mesto gde mogu spustiti svoju glavicu i osetiti dodir tvoje kože. Volim i kada me dojiš ležeći pored mene. Osetim kako si opuštena, mleko tako lako teče i znam da tada ne žuriš da me podojiš brzo i odeš od mene.

Mama, znam da si bila vrlo aktivna pre nego što sam se ja rodio. Išla si u bioskop, u restoran, u posetu prijateljima. Znam da ti sad deluje kao da nećeš uskoro sve to ponovo raditi. Možda nam je stan u neredu, možda sudovi nije oprani danima… Ali mama, ja bih ti nešto hteo obećati. Ne mogu i ne znam reći kad će se dogoditi, ali doći će dan kad ću te trebati puno manje. Moje će se sisanje prorediti i postati brže, počeću i spavati sam u krevecu. Uživaću i voleću i kad me neko drugi drži. Naučiću i kako da se sam uspavam, naučiću i kako da manje zavisim o tebi.

Ali danas mama – ti mi najviše trebaš. Nadam se da će moja ljubav prema tebi, koju ti ne mogu još pokazati, biti dovoljna da izdržiš ove naporne prve dane!

Tvoja beba

Ovu priču sam našla na sajtu index.hr ali oni nisu naveli ko je stvarno autor ovog pisma što nije uredu . Tako da mene ne krive , Ako neko zna ko je autor neka se slobodno javi rado ću napisati njegovo ime . 🙂

Komentara
Loading...