Najsnažniji antibiotik iz prirode

Ovaj recept jednostavno morate zapamtiti jer sezona gripa i prehlade nam već kuca na vrata.

O kurkumi, koja je glavni sastojak ovog prirodnog antibiotika smo pisali nebrojeno mnogo puta. Od nje možete napraviti lekovito mleko za jačanje imuniteta ili je jednostavno koristiti u kulinarstvu. Ukoliko je pomešate sa blagotvornim medom dobićete jedan od najsnažnijih prirodnih antibiotiika. Sjajno, zar ne?

Ovaj prirodni antibiotik ima veoma snažno antiupalno dejstvo koje ne samo da ubija bakterije, uzročnike bolesti već ujedno i jača imunitet. Za razliku od sintetičkih antibiotika koje možete kupiti u apotekama ovaj lek ne iazaziva nikakve neželjene efekte za vašu probavu i crevnu mikrofloru te je u potpunosti siguran za upotrebu.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-honey-jar-image14800095

Kurkuma sadrži kurkumin, polifenol, aktivni sastojak koji ima preko 150 terapeutskih svojstava među kojiima su antiupalno, antikancerogeno i antioksidantsko.

Konzumacijom meda i kurkume značajno poboljšavate probavu i povećavate broj dobrih bakterija u crevima, a sve to je potvrdila i nauka. Ovaj lek se u ajurvedi koristi preko pet hiljada godina. I zato, sledeći put kad se razbolite nemojte kupovati lekove u apoteci već sami napravite svoj antibiotik.

Potrebni sastojci:

  • 100 g sirovog meda
  • 1 kašika kurkume u prahu

Pomešajte oba sastojka tako da se u potpunosti sjedine i sipajte ih u čistu staklenu teglicu.

Kako koristiti ovaj lek?

Čim primetite prve simptome prehlade ili gripa lek uzimajte na sledeći način:

  • Prvi dan – uzmite pola kašičice leka svakih sat vremena.
  • Drugi dan – uzmite pola kašičice svaka dva sata.
  • Treći dan – uzmite pola kašičice tri puta dnevno.

Poželjno je da lek ne gutate odmah već da ostavite u ustima dok se ne istopi. Mnogi kažu da nakon tri dana uzimanja ovog leka svi simptomi nestaju, a možete ga dodati u toplo mleko ili čaj.

izvor:lifepressmagazin.

Komentara
Loading...