Najvažnije što treba da znate o odvikavanju od pelena

0

Ne očekujte da će biti lako, da će trajati kratko i da neće biti noćnih nezgoda čak i kada pomislite da ste uspeli i da je odvikavanje službeno gotovo. Donosimo neke od najvažnijih činjenica s kojima se morate pomiriti pre nego što krenete s odvikavanjem.

Neće trajati 2-3 dana

Iako postoje legende o ljudima koji su u nekoliko dana na moru ili preko vikenda uspeli da odbace pelene, ne nadajte se čudu. Unapred računajte s time da će vam trebati mnogo više i vremena i truda. Obično odvikavanje, nakon što vam dete samo da do znanja da je vreme za prestanak nošenja pelena, traje nekoliko nedelja.

Nesreće će se događati

Varate se ako mislite da će nakon odvikavanja dete svaki put stići do toaleta. Nezgode u snu, ali i u igri kada dete misli da ima još vremena i da će izdržati, postajaće sve ređi. Pripremite se na ovo tako što ćete na vreme staviti nepropusnu podlogu na krevetić kako biste zaštitili dušek. Naoružajte se strpljenjem jer noćno presvlačenje i deteta i posteljine može biti vrlo naporno.

Ne ulazite nespremni u ovaj poduhvat

- Oglasi -

Nabavite nastavak za decu za wc šolju i zanimljivu nošu s detetovim omiljenim likovima iz crtanog filma kako bi bilo motivisano, a svaki odlazak na wc zanimljiv.

Moguće je i nazadovanje

Iako ćete biti najponosnija mama sa svakim odlaskom na wc, nemojte se previše razočarati kada primetite da dete privremeno gubi zanimanje za odvikavanje od pelena. Izdržite nekoliko dana bez vraćanja deteta u pelenu jer ste tada opet na početku.

Bez obzira koliko dugo će trajati, dete će se odviknuti od pelena

Bez brige, iako s detetom i vi povremeno gubite motivaciju i mislite da mokrenju u krevet nikada neće doći kraj, hoće. Pre ili kasnije, svi uspeju u odvikavanje. Ne poznajete nijednog odraslog čoveka koji još uvek nosi pelene, zar ne?

Izvor: index.hr

PROČITAJTE I OVE TEKSTOVE 

- Advertisement -

Komentara
Loading...