Najveće bogatstvo koje mozemo pružiti svom detetu je podariti mu brata ili sestru

0

Svome sinu sam rodila sestru,prijatelja i podršku za ceo zivot a moja ćerka ima brata,zaštitnika i druga.

brat i sestra022

- Oglasi -

Pomisliš da nikoga ne možeš voleti kao svoje dete a onda rodiš i drugo. I kad vidiš njih dvoje jedno pored drugog e onda postaneš svesna koliko si uspela u životu!
Kad smo došli iz porodilišta sa Bebanom, Bebac je jos spavao, Taman da familija sumira utiske na brzinu o tome kako je slatka,kako je lepa,kako liči na batu… Dok su se svi divili njoj u dnevnoj sobi ja sam gledala svog Bebca kako slatko spava onako go,samo u peleni. Tri dana su bila preduga bez njega i sad jedva čekam da ga zagrlim. Kad se najzad probudio ja sam skočila kod njega u krevet želeći da budem prva koju će ugledati. Ostatak familije je spremno čekao u dnevnoj sobi sa fotoaparatom da snimi prvu reakciju brata na sestru. Dovodim ga u sobu,Bebana leži na trosedu,svi oko nje i svi u isto vreme počinju nekako pevajući: “ A vidi dragiiiii.ko je ovoooo…..“ Naš dragi joj prilazi,smeje se koliko može,hoće da je pipne pa to radi nekako stidljivo i nežno po njenoj rucici,kao da ni sam ne zna sta bi. A čini mi se da ni ne shvata da on sad ima sestru,verovatno misli da je to neka igračka pa je sav srećan zbog toga. Ipak,ne drži mu pažnju mnogo,ubrzo kreće svojim poslom.
Sledećih dana izgleda shvata da je taj smotuljak nešto mnogo vredno čim mama toliko vremena provodi drzeći je u rukama. I preokret! Neće da gleda ni mene ni nju! Narednih mesec dana moje dete me je maksimalno ignorisalo kad je držim u rukama. U sobu nije hteo ni da priviri. Kad se vozimo kolima on gleda kroz prozor. U nju neće ni da pogleda,u mene samo kad sam bez nje.
Da,svesna sam ja da je on još mali,da ima samo godinu i 4 meseca,da verovatno ne shvata u potpunosti šta se desilo,da je zbunjen što nisam samo njegova…ali nije lep osećaj uopšte,ni lep ni lak i samo se mislim kako da što više vremena opet provodim i sa njim jer ne želim da se udalji od mene.
Ljubim ga stalno,cmačem kad i kako stignem. Bebanu mu prinosimo da je vidi ali je sklonimo ako nije raspoložen. Ne forsiramo ništa,idemo polako. Na svako tepanje njoj njemu ide duplo veće,ako neko drži nju neko onda obavezno i njega mazi i govori mu kako je lep,dobar…igram se s njim što više mogu,izdvajam vreme samo za nas dvoje,idemo sami napolje,nosimo se po kući i kad nema potrebe,uspavljujem ga ja,hranim ga ja…kuća se raspada ali ni približno kako smo oćekivali tako da je to ok,i nebitno naspram njega.
I evo ga,moj sin je opet moja maza,ne oseća se više ugroženo kad je ona u prostoriji i pušta je da ga poljubi kobajagi. :))) Jeste da se malo više vezao za mene ali ništa mi ne smeta,obožavam kad ga vidim kako trči ka meni sa ispruženim ručicama,kako mi donosi svoje i moje patike da bih ga vodila napolje i kako se mazimo do se uspavljujemo.
A najviše obožavam da vidim njih dvoje jedno pored drugog i znam da će uskoro postati najbolji prijatelji na svetu i da će se najviše voleti.
I za tu sliku vredi živeti!

autor teksta :  MajkaSaBalkana

PODELITE OVO SA VAŠIM PRIJATELJIMA :* HVALA

- Advertisement -

Komentara
Loading...