Naoružajte se strpljenjem i saznajte kako da bezbedno izgubite kilograme posle porođaja.

0

Ako ste nedavno postali mama, sa mršavljenjem ne bi trebalo da žurite, posebno ako dojite.

Pijte dovoljno vode
Naš mozak često meša signale žeđi i gladi, pa bi trebalo da redovno pijete vodu. Osim toga, samim ispijanjem vode možete ubrzati mršavljenje. Naime, nedavna studija sprovedena na Univerzitetu u Birmingemu pokazala je da su gojazne osobe koje su pile oko pola litra vode pre svakog obroka izgubile u proseku gotovo pet kilograma više od onih koje nisu.

Uzimajte dovoljno proteina
Uzimanje proteina u svakom obroku duže će vas držati sitim i nivo šećera u krvi stabilnim. Osim toga, imaćete više energije za brojne svakodnevne obaveze oko bebe.

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE :Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće

Jedite mnogo povrća

Pokušajte da uzimate preporučenih pet do devet porcija povrća dnevno. Ne samo da ćete tako uneti mnogo vitamina i minerala, nego i vlakana zahvaljujući kojim ćete se duže osećati sitim. Dodajte spanać u jaja za doručak, za ručak pojedite salatu od raznog povrća, a za večeru napravite neko varivo i lako ćete postići vaše ciljeve.

Smanjite unos ugljenih hidrata

- Oglasi -

Kako biste ubrzali mršavljenje, treba da smanjite unos ugljenih hidrata i praznih kalorija iz belog hleba i testenine. Ako su ove namirnice stalno prisutne na vašoj trpezi, velike su šanse da ćete se stalno osećati gladno. Ograničite unos na 50 grama dnevno, tokom dve nedelje, posle toga povećajte na 75 g, a kada postignete željenu težinu neko vreme nemojte uzimati više od 100 grama dnevno, kako biste održali rezultate.

Dojenje
Iako vam dojenje otvara mogućnost da unosite 500 kcal više svakog dana, to ne znači da morate u potpunosti da se pridržavate “pojačane” ishrane. Osluškujte svoje telo i polako jedite, jer lako možete preterati.

ODLIČNI SAVETI – Kako da se previše ne ugojite u trudnoći

Jedite sedeći
Iako imate pune ruke posla oko bebe, uvek pronađite barem deset minuta da sedeći pojedete svoj obrok.

Pratite napredak uz pomoć aplikacije
Vodite dnevnik ishrane, ili instalirajte neku od aplikacija na pametni telefon, koje vam omogućavaju da kontrolišete sve što unosite u organizam. Imaćete mnogo bolju kontrolu nad hranom i vežbanjem.

Dozvolite sebi uživanje
Dozvolite sebi da pojedete svoj omiljeni obrok jednom ili dva puta nedeljno. Tako je mnogo lakše da istrajete u postizanju svog cilja.

Budite dobri prema sebi
Prestanite da se poredite sa slavnim ličnostima, ili drugim mamama iz okruženja. Umesto da brojite svaki zalogaj i osećate grižu savesti kad ne stignete da vežbate, na proces gubljenja kilograma treba da gledate kao na zabavno putovanje u kom se svaka stanica računa. Vi ste najvažnija osoba svojoj bebi i treba da volite svoje telo zato što vam je omogućilo da je donesete na svet.

Realne činjenice o vraćanju težine posle porođaja

- Advertisement -

Komentara
Loading...