Napravite farbu za zid-tablu

Neobične zidove po kojima se piše kredom sigurno ste već viđali u modernim stanovima u magazinima ili na internetu. Ali, da li ste znali da farbu za zid na kojem možete da iskažete svoju kreativnost ili organizaciju, veoma lako možete da napravite i sami?

Napravite farbu za zid-tablu

Farba je savršena za zidove u dečijoj sobi koje možete išarati belom ili kredama u boji. Tako, umesto statičnih tapeta, možete dobiti zidnu dekoraciju koju menjate jednim pokretom sunđera.

- Oglasi -

U radnoj sobi će poslužiti kao veoma praktična površina na kojoj možete iscrtati kalendar, pisati podsetnike, motivacione poruke…

Iako je crna najefektnija podloga za belu kredu, farba može biti i u bilo kojoj drugoj boji. Pustite mašti na volju, pronađite i druge površine u kući koje mogu poslužiti kao tabla, a mi vam dajemo uputstvo kako da napravite farbu u bilo kojoj boji.

Potreban materijal:

250 ml mat akrilne ili lateks farbe za zid ili drvo (u boji po vašoj želji)

30 g fug mase

Posuda za mešanje

Četka za farbanje

Brusni papir granulacije 150

Način izrade:

1.  Pre farbanja sve površine treba da budu čiste i suve kako se farba ne bi ljuštila. Obrišite prašinu krpom i uklonite oštećene površine.

2. Mešajte boju i fug masu u posudi sve dok ne bude više grudvica. Farba će vrlo brzo početi da se suši, pa nemojte odjednom mešati materijal za veće površine.

3. Četkom nanesite farbu na odabranu površinu i ostavite da se osuši.

4. Kada se boja osuši, išmirglajte površinu lagano brusnim papirom.

izvor.kucastil.rs

Pogledajte još par ideja

Napravite fantastičnu kućnu ljuljašku

Napravite same šal za dojenje (video)

Organizujte kutak za bojice i flomastere za vašeg djaka

Napravite školsku tablu na frižideru

Napravite zvezdano nebo za mališane

Komentara
Loading...