Napravite sami gel jaja u bojama duge: Vaskršnja dekoracija kojoj niko ne može odoleti! (VIDEO)

0

Ovako šarena jaja još niste videli, a sada ih i vi možete imati u svojoj vaskršnjoj korpi.

Ova jaja se prave lako, samo treba da pratite uputstva i imaćete unikatnu vaskršnju dekoracijukoja osvaja na prvi pogled, piše Lepa&Srećna.

Ovako ukrašenim jajima neće odoleti niko, bez obzira na godine. Najmlađi članovi vaših porodica sigurno će biti presrećni kada vide ovo šarenilo.

Za ovu dekoraciju potrebno je 6 prehrambenih boja (crvena, narandžasta, žuta, zelena tamnoljubičasta i plava), želatin, jogurt ili pavlaka. Ovakva jaja najbolje je da izlivate u korpama za jaja od čvrste plastike, a za sipanje potreban je špric. Nabavite korpe koje se dobro zatvaraju.

- Oglasi -

foto: Printscreen Youtube/Crouton Crackerjacks

Na početku, probušite rupice na vrhovima korpe za jaja, za svako jaje posebno, a rupice treba da budu toliko velike da može da prođe vrh šprica. Za svaku boju posebno pomešajte dve kašike hladne vode sa 1 kašikom želatina, a zatim dodajte kesicu prehrambene boje. Mešajte 2-3 minuta dok se ne sjedini. U smesu dodajte toplu vodu dok ne napunite posudu od 350 ml. U jednu posudu odvojite oko 150 ml i ostavite sa strane, a u ostalu smesu dodajte jogurt ili kiselu pavlaku dok ne dobijete smesu od oko 170 ml.

Ostavite smesu da se ohladi, a zatim sipajte pomoću šprica prvo smesu koja je tamnije boje, a zatim svetliju smesu sa jogurtom. Isti postupak ponovite sa svakom bojom.

Između dodavanje boja ostavite svaki sloj da odstoji 10-15 minuta u frižideru kako bi se prva boja stegla. Kada je kalup napunjen do kraja ostavite još malo da odstoji i kada primetite da je smesa čvrsta izvadite jaja i servirajte u korpicu ili na tanjir. Po želji, ukrasite i šlagom kao što ćete videti na snimku.

NARODNI OBIČAJI NA VELIKI ČETVRTAK: Evo šta danas valja da se radi!

- Advertisement -

Komentara
Loading...