Iskustvo jedne mame : NE NOSIM VIŠE DETE NA RUKAMA, DOSTA OD MENE

Pozdrav drage moje.

13296145_10208657665211981_1353140759_n

FOTO- PRIVATNA ARHIVA

- Oglasi -

Htjela bih da podijelim s vama svoj „problemčić“ i rješavanje istog.
Naime, imam sina od 18 mjeseci, 13 kg i jako živahnog. Od samog početka sam ga uspavljivala na rukama. Na početku samo ljuljala a posle je postajalo sve teže i to ljuljanje je prešlo u skakanje i trčanje po kući, bukvalno.

Sve bi to bilo lakše da on nije postajao sve teži i teži. U tom periodu bila bih sretna kada bi uspio sastaviti sat vremena da spava u komadu, jer uspavljivanje na rukama je trajalo oko 40 minuta do sat vremena, kada bih ga spustila bio bi nemiran i osjetio bi da me nema, to jest nema ljuljanja pa bi se budio. Ni preko dana ni navečer nije spavao dobro, budio bi se tri četiri puta i morala sam da skačem u pola noći s njim u rukama.

Leđa su me rasturala od bolova, kičma mi je mislim natekla?osušila sam se ko grančica, od silnog „vježbanja“ sve do prije 7 dana, dok mi nije kičma bukvalno pulsirala od bola. Tada sam odlučila da je dosta.
Odlučila sam da ga jednostavno spustim u krevetac i kažem da je vrijeme za spavanje. Ako već moram odvikavati bit će to kako treba jedan veliki dječak da spava sam i u krevetcu.

Prvi dan po podne je bilo malo plakanje, ali je uspio. Navečer je toliko plakao, da sam i ja plakala koliko je bilo žalosno slušati. Ali je zaspao. Sutradan nije uopšte plakao. Ni preko dana ni navečer. Ni dan posle, ni narednih dana, ni danas. Uspjeli smo. Sad moj dječak već 7 dana , kada je vrijeme za spavanje, samo kažem idemo spavati, on mi pruža ručice i ja ga samo spustim i kažem da mamin dječak sada spava. I on se okrene na svoju omiljenh stranu i zagrli medu i zažmiri i u roku najviše od 10 minuta zaspi. Sad moj dječak preko dana u komadu odspava 3 sata. A navečer najkasnije u 10 je u krevetcu i spava cijelu noć, budi se ujutro u 6, popije mlijeko i nastavlja do 9.?

Čitam mnogo postova oko ove teme, presvucite, nahranite i izljubite svoju djecu, sa sigurnošću da im ništa ne fali i ništa ih ne boli, pokušajte i vi i uspjet će te. I sa malom djecom neće biti problem, sve je stvar navike. Prvih dana bit će plakanja i suza i vaš samih ali bar ćete se riješiti velikog problema.

Sretno od mame koju već par dana ne bole leđa ni kičma?line9

priču nam je poslala mama Dženefa

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA !!

izvor.devetmeseci.net

Komentara
Loading...