Nas pet frajera i mama: ‘Sve se stigne, tajna je u organizaciji

Franko, Filip, ‘ajmo za stol! Vreme je za ručak, uzviknula je mama Mirela (39) dvojici sinova koji su maloprije došli iz škole. Bez pogovora su sjeli za stol i pojeli grašak s noklicama te šnitu kruha koje je Mirela pripremali to jutro.

– S njima nemam nikakvih problema. Jedu sve. Tako sam naučila svih petero još odmalena. Nema kod nas biranja. Često idemo u kineski i meksički restoran. I ta hrana im odgovara – rekla nam je Mirela, a Franko i Filip su veselo klimali glavom.

petorka | Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

- Oglasi -

– Najdraže jelo mi je blitva s krumpirom – priznao nam je Franko (9).

– Meni su kozice, volim ribu, ali ne volim sushi – ubacio se Filip (7), koji je ove jeseni krenuo u školu.

Za pet sinova, a uskoro i šest, a tu je često i muž, priprema ručka i večere mami Mireli je svakodnevica kojoj pristupa s velikim entuzijazmom. Ključ je, kaže, u dobroj pripremi i organizaciji vremena.

– U subotu si napravim plan za idući tjedan. Kad pripremam meso, to ne ide ispod kile i pol. Riba je obavezno dva puta na tjedan, a juha za vikend jer dođu s utakmica i mora ih nešto zagrijati. Varivo je preko tjedna i pripremam ga u loncu od pet litara. Nasreću, ono što je za ručak jedu i za večeru – objasnila je te rekla kako su stalno gladni jer se svakodnevno bave sportom.

Za četiri mjeseca stiže im šesti brat Vito. Ne skrivaju oduševljenje što im dolazi još jedan muškarac.

Uskoro stiže šesti sin koji će pojačati obiteljsku nogometnu momčad.

– Jeste li tužni što nije seka? – pitala sam ih.

– Neeeee! Ona ne bi znala igrati nogomet – iz stopa su mi odgovorili Franko i Filip, inače igrači zagrebačkog nogometnog kluba Lokomotiva. I najmlađi Jakov (4), kad još malo poraste, zaigrat će u klubu starije braće.

Šesto dijete nisu planirali, ali su sretni što će im se obitelj proširiti.

– Imate šest stolica za stolom? Gdje ćete ‘smjestiti’ osmog člana? – upitala sam.

– Ajoooj, to ćemo već morati smisliti. I automobil nam ima sedam sjedala – nasmijala se Mirela. Ne brine hoće li joj biti teško s toliko mušakaraca. Naviknula se na njih, a obiteljski život, govori, ne bi mijenjala nizašto. Sinovi suosjećaju s njom i maksimalno joj pomažu u kućanskim poslovima, u što smo se i uvjerili.

izvor . 24sata

Komentara
Loading...