Nauka potvrdila najbolje godine za rađanje dece: Razlog je odličan!

Žene u ovim godinama imaju inteligentniju decu od onih koje su rodile ranije

Neki parovi ne žele odmah da imaju decu, jer prvo žele malo da uživaju sami. Jednom kad se odluče za decu spremni su u potpunosti, a sada je i naučno utvrđeno kad je najbolje vreme za dobijanje deteta, ali i da bi trudnoću trebali malo odgoditi, piše Your Tango

- Oglasi -

Ko bi rekao

Istraživači Londonske škole za ekonomiju proučili su razne podatke i došli do zaključka kako žene koje su rodile sa 30 ili više godine imaju inteligentniju decu od onih koje su rodile ranije. Istraživanje je proučilo ponašanje 18.000 britanske dece i pokazalo se kako su deca koja imaju stariju mamu bila bolja na ispitu kognitivnih veština. Ispitano je kako čitaju, pišu, razmišljaju pamte kad su imali 10 ili 11 godina.

Ovo se događa jer žene koje su se odlučile kasnije da rode prvo su htele da izgrade karijeru i posvetiti se sebi, a tek onda, kad su bile spremne, su rodile dete. Kao rezultat 30-godišnje mame više pažnje posvećuju deci, jer imaju stalan posao. S druge strane, žene koje čekaju predugo, na primer do svoje 40. godine mogu kasnije imati problema s gojaznošću.

Komentara
Loading...