NE BACAJTE NOVAC :Devet stvari koje vam nisu potrebne za bebu a koštaju previše

0

Stvarčice za bebe tako su neodoljive, pa upravo ta industrija sve više cveta. Ako ih nećete priuštiti sopstvenom detetu, kome ćete?
Upravo zbog te teorije na tržištu je sve više potpuno bespotrebnih stvarčica, iako su neke tu već godinama i uvek pronalaze put do svog novog vlasnika, roditelji ih uglavnom vrlo kratko ili gotovo nikada neće koristiti.
Otkrivamo koji su to najbeskorisniji proizvodi na koje ne biste trebali da trošite novac:

Video monitor

Roditelji koji su fanovi gedžeta jedva su dočekali da kupe ovaj proizvod, ali čak i onaj najjeftiniji kod nas košta od 12.500 dinara do neverovatnih 24.250 dinara. To je mnooogo pelena! Roditeljima treba da se naspavaju i iskoriste vreme kada beba spava kako bi se odmorili.

Grejač bočica

Ako imate i najjeftinije kuvalo za vodu, zapravo imate i grejač bočica. Čak i ako nemate, uporedite cene i biće vam jasno šta je isplativije.

Stolovi za presvlačenje

Estetski, vaša dečija soba izgledaće mnogo više fensi ako imate ovakav sto. Bolja i isplativija opcija je da kupite samo meku podlogu za presvlačenje koji ćete staviti na komodu za bebine stvari i tako je možete kasnije koristiti i kada dete poraste. Podloga za presvlačenje košta oko 1.900 dinara, dok za sto trebate da izdvojite od 9.000 do 13.000 dinara.

Blenderi za hranu za bebe

Ako imate blender kojim spremate hranu za vas, onda vam ovaj izdatak nije potreban. Hranu za bebu možete da spremate u njemu.

Grejač za vlažne maramice

Bebe više vole tople od hladnih maramica, da se ne lažemo. Ali, vaša beba je još mala i ne zna razliku.

Cipele za bebe

Da, znamo. One su preslatke i odlično izgledaju na slikama za Instagram. Ali su i bacanje para jer ih beba brzo preraste. Ili stavi u usta.

Posteljina od PREVIŠE DELOVA

Izbegavajte kupovinu posteljine za krevetiće koje dolaze u nebrojeno mnogo delova. Tu je pored zapravo potrebnih jastučnica, čaršava i navlake za ćebence, nepotrebna ograda za krevetac, prorezi kao prozorčici i još mnogo dekoracija. Umesto da dajete preko 6.000 dinara za običan set posteljine, bolje kupite više čaršava koji će vam dobro doći kada se beba umokri.

Deterdženti za bebe

Često su cenom daleko iznad običnih deterdženata, a sasvim su bespotrebni. Koliko god nežno sredstvo bilo, ono ne bi trebalo da dođe u dodir s nežnom bebinom kožom. Koristite klasični deterdžent i dok je beba vrlo malena isperite odeću dva puta.

Odeća za bebe sa dugmićima

Bebe rastu brzo, a neke prerastu odeću za novorođenčad još dok su u stomaku. Jednodelna odelca su mnogo praktičnija i ne smeju da imaju dugmiće jer deca stavljaju često odeću u usta pa ne želite da vaše dete proguta dugme.

Komentara
Loading...
where can i buy metformin over the counter buy metformin online