Ne lomite im krila pustite ih da polete

Jedno je razmaziti decu, a sasvim drugo negovati njihovu kreativnost i pustiti ih da razbuktaju maštu. Stručnjaci tvrde da su zreliji i mudriji nego što pretpostavljate.

Foto:Thinkstock Foto:Thinkstock

- Oglasi -

Vaspitanje deteta je najvažniji i najodgovorniji zadatak svakog roditelja, a jedini siguran način da ne padnu na ovom testu jeste da osluškuju potrebe mališana, tvrde stručnjaci.

Ravnodušnost majki i očeva za interesovanja naslednika mogu da budu pogubni po njihov emocionalni razvoj. Zato, pažljivo osluškujte dečje porive i potrebe i uspostavite sa njima blizak odnos, u kojem će znati da su voljeni i da im “ne sečete krila” pre nego što polete.

Koliko god mislili da su oni mali, stručnjaci tvrde da su zreliji i mudriji nego što pretpostavljate, pa ih pustite da ponekad budu “veliki” i da jasno i glasno kažu šta žele. Nemojte da odmahnete rukom na njihove prohteve, jer mogu mnogo toga da vam kažu o karakteru i potencijalu vaših mališana. Jedno je razmaziti decu, a sasvim drugo negovati njihovu kreativnost i pustiti ih da razbuktaju maštu.

Da bi nesputano negovali talente, morate da ih osluškujete i podržite, a ako im uz to otvoreno pokazujete ljubav, na dobrom ste putu da odgojite izgrađenu, ostvarenu i zadovoljnu ličnost.deca

Izvor: novosti

Komentara
Loading...
404 Not Found

404 Not Found


nginx/1.18.0 (Ubuntu)