Ne propustite ovu priču !! SVEKRVA JE TESTIRALA SVOJE SNAJKE I SHVATILA KO JE ONA PRAVA !

0

Rodila sam tri sina, svi su odrasli, škole završili, zaposlili se pronašli svoje sudbine, ljubav i kasnije oženili.

Zasnovali su svoje porodice i živeli sa svojim suprugama odvojeno od mene.

Jednoga dana posetila sam najstarijeg sina i zamolila ga da kod njih navečer prenoćim. Ujutro rano zamolila sam snaju da mi donese vodu. Donela mi je veliki bokal iz koga sam mogla piti. Popila sam malo vode a ostatak vode iz bokala sam prosula po posteljini kreveta na kojemu sam spavala.

Kada je snaja donela jutarnji čaj, rekla sam joj:

Draga snajo, ja sam se pomokrila u posteljinu, to se događa starijim osobama. Kada je saslušala moje riječi, odmah je počela s povišenim glasom paljbu ružnih i pogrdnih reči po meni, i na kraju mi je grubo rekla da trebam oprati posteljinu i staviti da se osuši.

Ako se to drugi puta dogodi, neće mi dozvoliti da kod njih prenoćim.

Ja sam se trudila prikriti svoju ljutnju i razočarenje, a zatim sam oprala posteljinu i stavila da se suši. Nakon toga sam napustila njihov dom.

Istoga dana posetila sam srednjeg sina i prenoćila kod njih. Ponovila sam istu radnju s vodom i posteljinom ujutro i kod njih. Snaja je u prisustvu moga srednjeg sina, galamila na mene i vrijeđala me a moj sin je samo bio pasivni promatrač. Nije se ni potrudio da zaštiti svoju majku.

Napustila sam njihov dom i uputila sam se kod najmlađeg sina. Prenoćila sam kod njih i ponovno prosula ostatak vode po posteljini kreveta na kojemu sam spavala.

- Oglasi -

Kada je najmlađa snaja ušla u sobu sa čajem, rekla sam joj da je posteljina mokra jer sam se u snu pomokrila. Ona mi blago reče: Ne uzrujavaj se majko naša, to se često događa kod starijih osoba. KOLIKO PUTA SMO SE MI KAO DECA POMOKRILI NA VAŠU ODEĆU DOK SMO BILI MALI?!

Zatim je oprala posteljinu, osušila i namirisala. Posle doručka ja sam rekla svojoj najmlađoj snaji: Kćeri moja, moj najdraža prijateljica mi je dala veću svotu novca da kupim zlatnu ogrlicu, narukvicu i naušnice njezinoj kćerki. Ja ne znam pravu meru, njena kćerka je otprilike tvoje veličine i izgleda. Hoćeš li mi dozvoliti da uzmem meru tvog vrata i ruke radi ogrlice i narukvice?

Uzela sam joj meru, a zatim otišla u prodavaonicu zlatnog nakita i kupila vrlo skupi nakit.

Nakon izvesnog vremena došla su sva tri sina sa svojim porodicama na ručak kod majke.

Posle ručka majka je na sto stavila skupocjeni kupljeni zlatni nakit kojem su se svi divili.

Zatim je njima ispričala da je ona, kada je prenoćila kod njih, prosula vodu po posteljini i da to zapravo nije bila mokraća. Sinovi i snaje su u čuđenju pogledali jedni druge.

Uzela je skupoceni zlatni nakit i stavila ga na telo najmlađe snaje rekavši: Bog mi nije podario kćerke, nego vas trojicu sinova. Ovo je moja kćerka, kod nje ću ja, ako Bog odredi da doživim poznu starost, provesti posljednje dane svoga života kako bi ona meni pružila potrebnu njegu i pažnju.

Tada su starija dva sina s prekorom i razočarenjem pogledali u svoje žene.

ČINI DOBRO I DOBRU SE NADAJ!

Izvor: znanjejemoc.info

- Advertisement -

Komentara
Loading...