Ne želim ni da pomislim šta bi bilo da sam ćutala doktorima

Najradosniju vest, da ćemo postati roditelji, saznali smo 31.12.2015.Započinje priču mama Jelena.

foto.privatna arhiva mame Jelene 

- Oglasi -

To je ujedno bio i najlepši novogodišnji poklon. Trudnoća uredna, sve super. Kako sam se opredelila za porođaj u Narodnom frontu, moja doktorka iz doma zdravlja daje mi uput da od devetog meseca idem na kontrole i ctg tamo. Pošto se ništa nije dešavalo, a prešla devet dana termin, ostave me da ležim na patologiji. Kažu dosta je bilo bebac mora napolje.

Taj dan ništa, sutra dobila vaginaleu, opet se ništa ne dešava. Sledeći dan me spuste u porodilište i uključe indukciju. Meni super, kuliram. Ljubazno su me pitali da li želim epidural, ali pošto se ne otvaram i nemam neke kontrakcije nisu mogli da mi daju prvu dozu samo su mi namestili taj kateter što ide u kičmu. Kreću sve veći bolovi, kontrakcije, ja se ne otvaram. Buše mi vodenjak, pojačavaju indukciju, bolovi nenormalni. Imam utisak da će da „izleti“ pa ih stalno zovem da me pregledaju, ali se ne otvaram. Gledaju ctg, vide da tonovi nisu uredu, skupili se svi oko mene, naizmenično me pregledaju njih nekoliko.

Mene već panika hvata, kad kaže jedan doktor, ispao pupčanik hitno sala. U tom trenutku nastaje scena kao sa filma, bukvalno za minut su me prebacili u salu za hitne carske rezove. Sledeće čega se sećam je da me bude i govore da je beba dobro. Kasnije su mi rekli da su u pitanju bili minuti. Beba je dobila lošu ocenu 7/9 i bila par sati na kiseoniku. Sutra je već bila super.

Poruka za sve buduće mame 

To je moje iskustvo sa porođaja, nemojte da vas plaši, sve se uvek završi lepo jer u naručju držite najveće blago, a to je najbitnije. Slušajte svoje telo, ako osećate da nešto nije uredu govorite im, budite dosadne. Ne želim ni da pomislim šta bi bilo da sam ćutala. Pozdrav od Dunje i njene mame.

Kratka ali jako poučna priča mame Jelene :* Hvala mami Jeleni na priči a Dunjici želim divno i bezbrižno detinjstvo 

autor priče . mama Jelena 

izvor.devetmeseci.net

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NAĐE NA DRUGIM PORTALIMA . 

PROČITAJTE I OVE PRIČE 

 


 

Komentara
Loading...