Ne znam da li za nepažnju da krivim bolnicu gde sam se porodila ili sebe..

0

Udala sam se sa 14 godina,a zatrudnela sa 15. Započinje priču naša anonimna čitateljka . 

Kako sam saznala da sam trudna,?

Jedan dan nosim mužu kafu napolje i meni muka i počinje povraćanje na svakih 15 min.ja mislila prehlada,grip,a i pomislila sam u jednom trenutku da sam zatrudnela. Odemo kod privatnog ginekologa i obraduje nas da sam trudna već mesec dana, i muž i ja srećni.

Polako odmiče trudnoća,stomak raste,a meni sve teže da obujem čarape,da isečem nokte,da se obujem i td. U početku 7-og meseca trudnoće,dr.mi kaže da imam infekciju urina,i da mi ne bi prepisivao tablete,on meni kaže da pijem čaj od svežeg peršuna i što više vode da unosim (odnosno odmenjske vode)

Ja sve prihvatila,kupila 3 balona vode to ispila,a čaj od peršuna samo 3 šolje,jer mi se gadio zbog mirisa… i kako sam imala konrolu tek za mesec,ipo dana tad je trebao da mi da uput za briseve,da radim ctg.i šta je vec potrebno. Ušla ja u 9-mesec 27 januara,kad 1 februara,ja sedim na krevetu čitam neku knjigu i pročinje da me boli stomak,ja mislila ide mi se wc,ja sednem na šolju ono neće i tako dva puta,a u sobi bili svekar,svekrva,dever i muž,a mene bilo sramota,pošto sam mislia da imam zatvor..

Porođaj 

Prošlo je 10min.meni bolovi sve jači i češći,ja pozovem dr.on kaže možda su lažne kontrakcije ,kaže mi da pratim ako budu na 3-5 min.da odem u bolnicu,ali on tada nije bio dežuran. Spremam nešto bitno spakujem i krećem sa mužem u bolnicu.Napolju sneg pada,katastrofa,još živimo na selu u planini.. ja u kolima vrištim od bolova,a muž se uspaničio i kaže nemoj da vrištiš ne mogu da vozim i brinem se,ma nemoj,ne mogu da trpim.

Još smo se vozili terenskim vozilom sa Nivom,taman me istruckala do bolnice 1,5h..u bolnicu stižemo,stižu takodje zaova i zet. Mene prime hoće da mi rade ctg.pošto nisam ni radila. Ma kakvi,ja lega na sto,ali ne mogu da izdržim i kažem sestri da mi se ide u wc da kakim,a nisam imala pojma da beba počinje da izlazi.Dolazi jedna doktorka ja joj kažem da ne mogu da kakim,a da mi se jako ide u wc,ona kaže pa ti počinjes da se poradjaš idemo u salu brzo,mene uhvatila panika,tresem se,govorim u sebi šta mi je ovo trebalo,joj ne mogu ja to itd.

I na svet je konačno došla moja princezica 

Ležim na sto,stiže doktor,tu dve sestre,podižu mi noge,ja dobijam bolove i počnjem da vrištim kao u serijama,kad se žene poradjaju,mislim tako je lakše,doktor kaže šta se dereš toliko.Mene bi sramota i zatvorila sam usta više se nisam čula,izlazi beba,meni već lakše,i gotovo kao da ništa nije bilo,rodila se moja priceza 21:55 h sa 3kg,56dugačka,sreći nema kraja… Voze me u kolicima u sobi da odmorim,mada sam mogla i peške,jer mi nije bilo muka,bila sam sasvim normalna,al procedura je takva… Ja ležim,ali mi dete ne donose,ja pitam gde mi je dete,kažu odmori ti,mi ćemo ti je doneti kasnije.

Ah ta žutica 

Sat po sat donose je tek u pola sedam ujutru,ja je uzimam da siki,ali ona neće da uhvati sisu nikako.Zovem babicu da mi pomogne,ona kaže sma će ona da uhvati samo polako.Prodje taj dan tako što sam se borila da uhvati bradavicu da sisa ali neće pa neće,drugi dan tražim flašicu sa mlekom da mi daju,one kažu imaš li mleka u dojkama,ako imaš ne treba ti flašica.Ja se iznervirala jer mi ne daju,zovem muža da mi donese barem pumpicu za izmlazanje,on doneo ja joj namuzla malo u flašicu ona hoće ali dzaba kad je dobila žuticu,mora na sunčanje.

A onda saznanje 

Tako dva dana,kad kaže doktorka mora dete da se uputi za KG ima povišen bilubirin 300 i nešto,ja u šoku,Ne znam šta da radim,zovem muža on poludeo,priča sa doktorkom i dalje da ne pišem.
Dete u bolnici u KG u inkubatoru(valjda se tako zove) tu nam doktori kažu da nema više žuticu,već infekciju u krvi,da treba da prima terapije,ja u suzama.Kako sad to kad su nam rekli da je samo povišen bilubirin. Pitam od čega je moguće da ima tu infekciju,kaže doktorka,može da ima ako je majka imala neku infekciju u trudnoći.Ja znam da nisam imala,ali eto popila sma samo 3 flaše vode i 3čaše čaja,kao što sam gore napisla,umesto da pijem celu trudnoću.

Krivila sam sebe za tu nepažnju da tako kažem,i ne znam da li da krivim bolnicu gde sam se porodia ili sebe..

Dete je izašlo iz bolnice posle 15 dana,lepo je napredovala,sada će 2 god.da napuni i hvala Bogu zrava je i kao čigra,nema mira samo je na nogama nema kad da sedne.

Hvala mojoj čitateljki na ovoj priči , ko je kriv to je sad najmanje važno bitno je da je bebica živa i zdrava . Jako poučna priča . Malenoj princezici želim divno i bezbrižno detinjstvo :* 

Pošto su se pojavili oni koji bez naše dozvole uzimaju priče i sve sa našeg sajta za njihove blogove iako smo ih upozorili da to ne rade i da nemaju prava , treba da znate da original je ovo i jedina autorka ove priče mama D.Đ. A mi poslednji put upozoravamo da svaka priča koja je na sajtu devet meseci samo tu treba i da ostane .

autor priče. anonimna mama 

izvor.devetmeseci.net 

I ove priče su vredne čitanja

Komentara
Loading...