Negotin: Posle dva sata popodne nije bezbedno porađati se EVO I ZAŠTO !! ?

0

Anonimni izvor iz bolnice u Negotinu otkrio je frapantne podatke – trudnice kojima porođaj počne popodne nemaju stalno prisustvo ginekologa, kao što bi to trebalo da bude, već njihovo stanje prate babice.

U Negotinu posle dva sata popodne nikako nije bezbedno porađati se jer tada ginekolozi odlaze kući, a kontrakcije i način na koji protiče porođaj prati samo babica. Zbog toga su porodilje ovog grada u strahu i za porođaj putuju po 60 kilometara do Zaječara i Bora.

Iskustvo jedne mame : RIZIČNA TRUDNOĆA, Ne mora i porodjaj da bude takav!

Ukoliko se nešto iskomplikuje prilikom porođaja babica će telefonom pokušati da dozove doktora da dođe kako bi spasao majku i bebu. Ove frapantne podatke za otkrio je anonimni izvor iz te zdravstvene ustanove.

Pogledajte i Iskustvo mame koja se porodila u zemunskom porodilištu: Imam samo jednu zamerku!

„Trudnice kojima porođaj počne popodne nemaju stalno prisustvo ginekologa, kao što bi to trebalo da bude. Njihovo stanje prate babice. One procenjuju kada su nastupile komplikacije. Kada se to desi, one zovu telefonom ginekologa i ekipu koja je neophodna, na primer, za carski rez. Nekada prođe dosta vremena dok svi ne stignu. Iako postoji odluka komisije unutrašnjeg stručnog nadzora od prošle godine da se organizuje rad ginekologa 24 sata dnevno i formira intenzivna nega na odeljenju ginekologije i akušesrtva ZC “Negotin”, to dosad nije učinjeno“, navodi anonimni izvor i dodaje da su porodilje u strahu i da neće da se porađaju u Negotinu, već putuju po 60 kilometara do Zaječara i Bora na porođaj.

Važno upozorenje roditeljima nakon tragične smrti bebe !!

- Oglasi -

Ministarstvo zdravlja navelo je da je obaveza direktora da organizuje rad službi u skladu zakonom i preporukama komisije unutrašnjeg stručnog nadzora.
„Proverićemo sve te informacije i u skladu s tim ćemo reagovati“, kazali su u Ministarstvu zdravlja.

Dr Ljubisav Božilović, načelnik ginekologije ZC “Negotin”, odbio je da priča telefonom o svemu tome, rekavši da na taj način neće da iznosi podatke o toj zdravstvenoj ustanovi. A dr Tihomir Milovanović, doskorašnji direktor ZC “Negotin”, tokom čijeg mandata je naloženo da se organizuje rad ginekologa 24 sata dnevno i oformi inetnzivna nega, kaže da se on još tada obratio Ministarstvu zdravlja za pomoć.

„Mi smo odmah reagovali i poslali dopis Ministarstvu da nam pomogne kako bismo sve to organizovali, ali do 18. juna, otkako nisam više direktor, nismo od njih dobili povratni odgovor“, navodi on.

Dr Biljana Paraskijević, v.d. direktota ZC “Negotin”, pošto je saslušala pitanja, rekla je da je u velikom poslu i da joj treba vremena da se informiše o tome. Na pitanje kada može da govori tim povodom, rekla je “kada to stigne na red”.

LEKARI SU UBILI NAŠU BEBICU” Roditelji optužuju osoblje porodilišta u Aranđelovcu za tragediju

Podsetimo, poslednji slučaj u ZC „Negotin“ kada su umrle trudnica i beba potresao je u februaru celu Srbiju. Isidora Marinković (19) iz sela Prahovo, nadomak Negotina, primljena je na odeljenje ginekologije jer je kašljala i imala povišenu temperaturu. Preminula je posle nekoliko dana.

„Kada joj se stanje pogoršalo, medicinsko osoblje odlučilo je da pozove dr Sinišu Čelojevića, načelnika odeljenja ginekologije i obavesti ga o stanju pacijentkinje. Ona se tada žalila da joj je loše i da se ponovo guši. Dr Čelojević je rekao da se pacijentkinji da lek „bensedin“, a osoblje je tako i postupilo. Nijednom tokom noći nisu došli da pogledaju kako je Isidora. Da je Isidora mrtva, saznali su od žene koja je sa njom ležala u sobi“, pričao je tada naš izvor.

U slučaju da majka umre, beba u stomaku može da preživi još 20 minuta, što znači da je dete moglo da bude spaseno da je medicinsko osoblje redovno obilazilo pacijentkinju, kako je i rečeno da treba da radi. Taj slučaj dobiće svoj epilog na sudu jer je porodica pokojne trudnice tužila odgvorne za nesavesno lečnje.

izvor BLIC

KRAGUJEVAC : ŠTA SE TO TAMO DEŠAVA ? JOŠ JEDNA MLADA MAJKA JE UMRLA GREŠKOM LEKARA !!

- Advertisement -

Komentara
Loading...