Nema te plate zbog koje bih propustila odrastanje dece: Bolje biti dobra majka nego dobra radnica

0

Nema te plate zbog koje bih propustila odrastanje dece: Bolje biti dobra majka nego dobra radnica!

- Oglasi -

Na internetskim forumima naišli smo na priču mlade majke koja je odlučila ostati anonimna. Njen pogled na posao i majčinstvo je izazvalo lavinu komentara i rasprava.“Nisam više ona budala koja će dati babama da mi vaspitavaju djecu dok ja drugome punim džep. Jedno dijete mi je imalo tri godine a drugo jednu godinu kada sam se vratila na posao. Koliko god da mi je bilo mrsko, govorila sam sebi kao i svi ostali ljudi – Moraš zaraditi novac.

Radila sam za minimalac, pored toga dobijala još nekog bonusa u mesecima kada se dodatno namučim i naradim. Klasični posao od 9 do 5 crpio je svu moju energiju, a kada se vratim kući tu me čekaju dva mala lica koja su jedva dočekala da me vide.

Majka mog muža ih je čuvala i bila sam svesna da ona nije dobar izbor za odgoj moje dece, ali nismo imali drugog izbora. Ona ih je puštala da rade šta hoće, ona ih je navikla da histerišu kada nešto ne dobiju, da me udaraju… Davala im je hranu sa poda… Činila je sve što ja kao majka nikada ne bih.

Tada sam jednog dana samo prepukla i rekla – Biti dobra majka ima veću vrednost nego biti dobra radnica! To vreme za koje sam ja radila, od 9 do 5, je bio dovoljan period da jedan „nezainteresovani vaspitač“ poput moje svekrve zauvek pokvari ponašanje moje dece.

I na kraju ću samo ja ostati ta koja će imati problematičnu decu i ja ću biti jedini krivac za to kako se ponašaju. Jednu celu noć sam provela za računarom i tražila neki posao koji ne zahteva mnogo vremena a koji mogu raditi od kuće. To sam i uspela.

Zarada nije bila nešto više od onoga što sam do sad dobijala, ali je bilo dovoljno da normalno živimo. Sa zadovoljstvom sam dala otkaz i svojoj svekrvi rekla da nam može ponekad svratiti u goste. Moja deca sada pored sebe imaju onoga koga najviše vole i ko im zaista želi dobro.

Nema tog vaspitača koji će znati bolje vaspitati decu od njihove majke. Deca odrastu za tren oka i mnogi roditelji se najviše kaju zato što su propustili veliki dio njihovog odrastanja. Novac ćete zaraditi, ali izgubljeno vreme sa onim malim, nedužnim licima nikada nećete vratiti.

 

 

Foto pixabay.com
Autor/Izvor pult24.info

- Advertisement -

Komentara
Loading...