Ako ne morate, nemojte biti ovakva mama!

0

Postoje one mame kojima niko ne želi da bude u blizini. Ona ima ove osobine…

Mama koja sve zna

Ova mama zna sve o svemu u svakom trenutku! Ona ne može da priča o kolikama bez objašnjavanja porekla njihovog naziva, ona zna čitav istorijat benadrila (leka protiv alergija) i sopstvenim trudom i nežnošću izlečila je baš svaku dečju bolest svojih mališana.

Mama koja je najbolja u svemu

Namerno ili ne, ova majka učiniće da vaše male roditeljske pobede deluju bezvezno. Ponosni ste što vaš mališan u trećoj godini jede sam? Njen je to radio u drugoj! Napravili ste ukusan čizkejk? Njen je nagrađen na takmičenju. Njeno dete ima predivne manire, njegova odeća je čista i nakon dva sata provedena u pesku, ona ima najlepšu baštu, doteranu frizuru i savršen manikir. I ne libi se da vam to stavi do znanja.

- Oglasi -

Mama koja je vrlo, vrlo (vrlo, vrlo) iskusna

Ova majka će na svaku vašu priču odgovoriti: „Sve sam ja to prošla“, „Ne znaš ti još ništa“, „Tek ćeš ti da vidiš“ ili se cinično nasmejati vašim problemima.

Mama koja soli pamet

Ukoliko pred njom slučajno pomenete da je vaše dete uživalo u čipsu i gaziranom piću, bićete primorani da slušate jednočasovno predavanje o tome kako takav način ishrane izaziva gojaznost, probleme sa srcem i disanjem.

Mama koja ne pravi greške

Svako od nas zna mamu kojoj se greške ne dešavaju. Ona sa svojom decom, tvrdi, nikada nije imala nijedan problem! Ona nikada nije izgubila dete u tržnom centru, nije ga ispustila kada je bilo beba, nije pred njim opsovala, nije mu dala nezdravu hranu, a ono ima odlične ocene, ide na četiri sekcije i neverovatno je poslušno. Takva mama nikada sebi neće priznati da nešto nije u redu.

Mama hipik

Sve više roditelja se zalaže za prirodno roditeljstvo, što je predivno. Priroda nam je pružila mnogo i zato joj moramo vratiti istom merom i, da, lekovi često više odmažu nego što pomažu. Međutim, vi jednostavno ne prihvatate da dete nikada, ni po koju cenu, ne treba da popije nijedan lek, da je upotreba jednokratnih pelena zločin protiv prirode, da je pušenje u radijusu od 300 metara od deteta užasan i namerni način da mu naškodite.

 

Foto freepik.

- Advertisement -

Komentara
Loading...