Neobični rezultati istraživanja: Žene koje piju ovaj lek, češće rađaju dečake

Ukoliko pre začeća uzimate poznati lek za bolove, temperaturu i upale, postoje velike šanse da postanete mama dečaka. Evo koji je lek u pitanju…

U nedavno objavljenoj studiji žene koje su imale pobačaje rađale su češće mušku decu ako su uzimale aspirin pre začeća, za razliku od žena koje su uzimale placebo. Aspirin povećava šansu da dobijete dečaka za trećinu.

Aspirin povećava šanse da zatrudnite

Prethodna istraživanja pokazala su da su pobačaji povezani sa povećanom upalom materice. Ta upala može smanjiti šansu da žena dobije dečaka jer se smatra da su muški fetusi osetljiviji. Čak i eksterni faktori kao što su stres, pušenje i sl. povezani su sa smanjenim broj muške dece.

Uz pomoć kineske TABELE, saznajte kog pola će biti vaše dete

Aspirin je nesteroidni antiupalni lek koji se koristi za bolove, temperaturu i upale. Na nekim primerima naučnici su dokazali da čak povećava stopu trudnoće među ženama koje se podvrgnu vantelesnoj oplodnji.

Tokom istraživanja koje je sproveo Institut za dečju negu i ljudski razvoj Onis Kenedi Šriver 1.228 žena pilo je aspirin ili placebo lek tokom perioda kada su pokušavale da ostanu trudne. U 31 odsto slučajeva žene koje su pile aspirin su dobile ćerku, poredeći s 23 odsto žena koje su pile placebo. Takođe, upala je bila smanjena kod žena koje su pile aspirin.

“To je veoma zanimljiv zaključak, ali potrebno je napraviti još istraživanja kako bismo potvrdili ove zaključke. Bitno je naglasiti da se ovo donosi samo na žene koje su imale pobačaje”, rekao je profesor Simon Fišel, predsednik klinike za plodnost CARE.

Izvor: Klix.ba

Ova ruska imena obožavaju roditelji u Srbiji: 12 snažnih imena ruskog porekla za vašeg dečaka ili devojčicu

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Komentara
Loading...