Neočekivani lek – moćna kombinacija šećera i soli

Kada prvi put probate mešavinu soli i šećera pre nego što legnete u krevet,uskoro  će vam  preći u naviku! Naročito ako spadate u vrstu ljudi koja ima problema s nesanicom i čestim buđenjem tokom noći.

so-šećer-moćna-kombinacija

Ukoliko se uzima u malim količinama, so može da umanji glavobolju, ojača imunitet, podigne nivo energije i reguliše nivo elektrolita u organizmu. Iako stručnjaci ne preporučuju često konzumiranje soli i šećera, to ne znači da ove namirnice nemaju pozitivan uticaj na zdravlje.

- Oglasi -

Da li znate da se kombinacija soli i šećera može koristiti u slučajevima nesanice? Ukoliko imate česte probleme s nesanicom i čini vam se da je san daleko, so i šećer mogu biti idealno rešenje. Dovoljno je da stavite prstohvat mešavine soli i šećera pod jezik i sačekate da se rastvori. Brzo ćete se opustiti i utonuti u miran san.

Pomešajte 5 kašika šećera i 1 kašiku soli i stavite u staklenu teglicu. To će vam dugo trajati. Pred spavanje ili tokom noći kad se probudite, promućkajte, stavite pod jezik mali prstohvat mešavine i pustite da se lagano otopi.

 

Komentara
Loading...