NEVEROVATNA PRIČA VREDNA VAŠE PAŽNJE : “Održali su jedan drugog u životu tako što su mirovali, pa se pupčane vrpce nisu uplele”

0

Identični blizanci imali su 50 odsto šanse da prežive jer su delili amnionsku kesu, ali su imali dve pupčane vrpce, pa su lekari brinuli da bi to moglo da ih ubije. Preživeli su tako što su se grlili u maminom stomaku!

Medicinskoj sestri Viki Plourajt (30) na pregledu su rekli da njene bebe dele jednu amnionsku kesu i upozorili je da bi odvojene pupčane vrpcemogle da se zapletu, ostave bebe bez kiseonika i izazovu tragičan kraj – smrt beba.

Na sledećem pregledu, dve nedelje kasnije, ovoj trudnici – sada već mami – rekli su da se njene bebe u stomaku grle. I upravo taj takav položaj, zagrljaj, spasao im je život i sprečio da se vrpce zapletu jer su dečaci bili blizu jedan drugom!

“Na naše zaprepašćenje, na pregledu u 12. nedelji, videli smo da su zagrljeni i da se drže za ruke“, priseća se srećna mama, koja se sada, dve godine kasnije, odlučila da podeli svoju priču sa srećnim krajem.

“Održali su jedan drugog u životu tako što su mirovali, pa se pupčane vrpce nisu uplele”.

Viki objašnjava da je veoma redak slučaj da blizanci dele amnionsku kesu, a da imaju odvojene vrpce.

- Oglasi -

“To se veoma retko dešava, u jednom od 60.000 slučajeva u Velikoj Britaniji, a stanje podrazumeva da dele amnionsku kesu, umesto da imaju odvojene, kako bi trebalo. Bila sam užasnuta kada su mi rekli da je to slučaj u mojoj trudnoći, a lekari su mi objasnili da su bebe izložene velikom riziku i da su šanse oko 50 odsto da ne prežive trudnoću“.

Mama se priseća da je bilo užasno mučenje čak i pomisliti šta bi moglo da se desi, i dodaje da je “pravo čudo” to što su jedan drugom spasili život zagrljajem.

Ona kaže i da nije baš mogla da uživa u trudnoći jer je konstantno brinula šta će joj reći na sledećem pregledu, a imala ih je na dve nedelje.

Lekari su je porodili u 32. nedelji jer je druga beba, Teo, prestao da raste zbog ograničenog mesta u stomaku.

Dečaci su rođeni uz minut razmaka i sa njihovim zdravljem je sve u redu, mada su nekoliko nedelja proveli u bolnici zbog toga što su ranije rođeni.

Mondo

- Advertisement -

Komentara
Loading...