NEVEROVATNO VAŽNE stvari koje svaka mama treba da zna pre nego što se RODI BEBA

0

Da vidimo šta su to rekle novopečene mame.

Moja beba je spavala samo po sat vremena prva četiri dana. Bila sam isprepadana. Bila sam ogorčena. Onda sam uspela da je uspavam na grudima. Kada sam našla način da je uspavam, cilj mi je bio i da je ne probudim. Dakle, pre nego što prebacite dete sa grudi u krevetac pustite da prođe bar 20 minuta, jer će tako utvrditi san i neće se probuditi.

Sasvim je normalno da neke bebe imaju plavičastu boju kože prilikom rođenja. Kao što je normalno i da ne plaču odmah, jer su im usta i nos prepuni neke tečnosti. Da sam ovo znala ne bih mislila da sam rodila mrtvo dete.

Zdravo mama

– Sisanje je ispravno samo ako vaše dete ustima obuhvata više od bradavice. U suprotnom, vaše dete će biti gladno, jer će samo glabati bradavicu, što će izazvati pucanje i bolne rane. Niko neće biti zadovoljan.

Kad presvlačite muško dete, savijte mu pišu uvek ka peleni koju skidate, inače će vas popiškiti.

Porodilji su najgori neprijatelji strah i uznemirenost. To samo otežava brigu o detetu. Nijedna žena ne bi trebalo da se oseća ugroženo i tu je pomoć porodice od ključnog značaja.

– Moja posteljica je bila ogromna i zaglavila se tokom porođeja u grliću materice. Doktor je morao da mi zavuče celu ruku unutra da bi je izvukao. To boli kao sam đavo.

- Oglasi -

Nisam imala pojma da će mi stomak izgledati kao kesa za smeće neko vreme i prepala sam se. Meni to nije izgledalo normalno. Još nešto, dojenje ubrzava vraćanje organa na mesto.

Neke devojčice mogu da krvare zbog hormona posle rođenja. Ja to nisam znala, pa sam se prestravila kad sam videla krv u peleni.

– Verovatno ćete imati problem sa bešikom. Kašljanje ili kijanje vas mogu naterati da pišnete u gaće. To nije ništa strašno. Kegelove vežbe mogu da vam pomognu. Ne zaboravite da su i hemoroidi prirodna pojava.

–  Bebe mnogo prde i to je presmešno.

– Normalno je da povratite tokom porođaja i da vam telo drhti. Ja sam mislila da umirem.

Tablete protiv zatvora mogu mnogo da vam pomognu. Svaki napon je posle porođaja suvišan. Prva stolica posle rađanja deteta vam je kao novi porođaj.

Bebin pupak izgleda grozno.

– Porođaj je istovremeno i divan i strašan. Doživećete najlepše i najgore bolove u životu. Kad izađete iz bolnice bićete presrećni i prestravljeni. Kako rastu biće sve divnije i teže. Sve ima svoje dobre i loše strane.

Ali da vi sad ne bi bile prestrašene ja ću još dodati .Čeka vas divna avantura , čeka vas puno osmeha , ljubavi , zagrljaja čeka vas velika sreća . Kada postanete mama zapamtite nikada više nećete biti same 😉 Srećno vam roditeljstvo . 

Kad imaš ćerku imaš i najbolju prijateljicu (FOTO)

- Advertisement -

Komentara
Loading...