Porođaj koji je trajao 8 nedelja: Neverovatno iskustvo jedne žene

Iako većina trudnica ne bi imala ništa protiv, poslednja stvar koju sam ja želela jeste da se na kraju, posle svih muka, porodim u dnevnoj sobi, rekla je ova mama

 

Kakav god bio, porođaj je najlepše iskustvo u životu gotovo svake žene. Međutim, jedna mama podelila je svoje, možda i ne tako neobično, iskustvo sa porođaja.

Kada sam ušla u treći trimestar, tačnije na početku 30. nedelje, iskusila sam intenzivne kontrakcije koje su posle nekog vremena prestajale i ponovo se javljale, bez ikakve najave. Doktor mi je rekao da je ovo uobičajena pojava sa trećom trudnoćom, ali i dalje je veoma uznemiravajuće.

- Oglasi -

priča

Čitala sam da se mnoge mame porađaju veoma brzo, posebno ako im to nije prva trudnoća. Iako većina trudnica ne bi imala ništa protiv, poslednja stvar koju sam ja želela jeste da se porodim u dnevnoj sobi.

Svaki put kada bih imala kontrakcije, ja bih se uspaničila. Merila sam razmak između kontrakcija i zvala supruga na poslu.

Da li je porođaj počeo?

Ali prošlo je samo 32 nedelje!

Šta ako beba želi danas da izađe?

Da li će sa njom sve biti u redu?

Čim bih postala ubeđena da je sve u redu, kontrakcije bi prestajale same od sebe. Oko 35. nedelje kontrakcije su me iznenadile poput uboda noža. Odmah sam pozvala supruga i otišli smo kod doktora, koji se uverio da je sve u redu.

Naredne nedelje bile su mirne, iako ja nisam.

A onda, u tridesetosmoj nedelji, lekar je došao u rutinsku posetu i otkrio da sam otvorena dva centimetara i da bi porođaj mogao da krene u bilo kom trenutku.

Te noći, u trenutku kada sam se pripremala da legnem u krevet, dobila sam kontrakcije. Ponovo. Pomislila sam bila da je u pitanju samo još jedan lažni alarm i legla da spavam.

Međutim, nakon nekoliko sati oštar bol me je probudio. Zaista je bolelo! I nije bilo moguće ignorisati. Probudila sam supruga, rekla da idem da se istuširam i da ukoliko se kontrakcije nastave zove doktora.

Nakon izlaska iz kupatila još uvek nisam bila sigurna šta se dešava i da li bi trebalo ići u bolnicu, zvati lekara. Moje telo me je u poslednje vreme baš zbunjivalo.

Muž me je ubedio da pozovemo doktora. Kasnije mi je priznao da je imao osećaj kako će se naša ćerka roditi baš tog dana.

Lekar je takođe imao osećaj da je ovaj poziv taj – porođaj je počeo, a on je to čuo u mom glasu.

Dakle, svi su znali ili imali osećaj da ću se poroditi osim mene. Ali kako je trebalo da znam – kontrakcije su ponovo prestale dok smo se vozili ka bolnici i prosto sam bila ubeđena da će me doktor ponovo vratiti kući.

Ali… Moja devojčica se rodila sa crnom, čupavom kosicom nekoliko sati kasnije.

izvor:stil.kurir.rs

PROČITAJTE JOŠ PAR ZANIMLJIVIH PRIČA

10 ludih brzih priča o porodjaju (kad bebe progovore 😉 )

Video koji ostavlja bez daha : Prirodni porodjaj kod kuće

Mama se porodila u mini kombiju dok je njen muž vozio i sve ovo snimio

PORODJAJ KOD KUĆE : PRELEPO VIDEO KOJI MORATE DA POGLEDATE

AKO VAM SE OVA PRIČA DOPALA PODELITE SA VAŠIM PRIJATELJIMA :* HVALA baby691

 

 

Komentara
Loading...