Nije potrebno kupovati deci previše igračaka tako im samo ODMAŽETE evo i ZAŠTO !

0

Roditelji ne štede novca da obraduju svoju decu, ali mnogo igračaka, koliko god bile lepe, mogu da zatrpaju ne samo prostor, već i um deteta, upozoravaju stručnjaci.

Mališani se kreativnije i lepše zabavljaju sa manjim brojem igračaka, smatraju naučnici.

Aleksia Mec sa Univerziteta u Toledu i njene kolege, proučavali su vezu između broja igračaka i načina na koji se deca igraju, uključivo vreme koje dete provede igrajući se pojedinom igračkom. U eksperimentu je učestvovalo tridesetšestoro dece uzrasta od 18 do 30 meseci.

- Oglasi -

Takođe, proučavali su dečju kreativnost, kao i sposobnost dece da zamisle, između ostalog, dečju kanticu kao bubanj ili šešir.

Deca su se igrala u igraonici. Tokom prve igre u igraonici su bile samo četiri igračke, a tokom druge šesnaest. Kada je u igraonici bilo 16 igračaka, deca su se igrala koristeći više igračaka i provodila manje vremena sa svakom pojedinačno. Međutim, kada su ta ista deca bila u igraonici sa samo četiri igračke, više vremena su posvetila jednoj igrački – nešto više od 15 minuta.

Oni su došli do zaključka da su prvi pokušaji igranja često površni i jednostavni, ali kada se dete zainteresuje za određenu igračku, tada je sva njegova pažnja usmerena na nju.

PROČITAJTE I OVAJ FANTASTIČAN TEKST ?⬇ TOP

SAVRŠENO : 95 ideja za igranje sa decom: Oni će ovo pamtiti celi život

 

- Advertisement -

Komentara
Loading...