Nikad ne odustajte od onog što Bog ne pruža svima

Pozdrav svima.. želela bih i ja podeliti svoju priču sa vama i da ohrabrimo sve buduće mame..

foto-beba

Bio je to moj 20-i rodjendan kada sam saznala da sam u drugom stanju.. Naravno i najlepši dan.. Prvih mesec dana bila sam presrećna i super se osećala… Ali problemi su nastali nešto malo posle toga…

- Oglasi -

Počelo je od mučnina, VEOMA čestog povraćanja… na prvom UZ doktor mi je regao da je HCG beta prevelika za moju trudnoću sa jednim plodom i da će trudnoća biti veoma rizična.. Nisam odustajala.. Nadala sam se da će biti sve u redu… prvih 5 meseci me pratila mučnina i ništa bas ništa mi nije pomoglo da to zaustavim.. Kada je to prošlo nastaje novi probem.. Bakterija (Kandida) nekako sam i ti prevazišla..

U 7om mesecu otekla sam skroz i previše , otišla sam na pregled i saznala da sam otvorena 2 prsta, i male kontrakcije, krva slika očajna.. Poslao me u bolnicu, tamo sam ležala 4 dana nisam znala ni zašto da bi 5-i dan primila dve doze krvi.. i sutradan me pustili kući… Bilo je ok dok nije došao taj dan-dan porodjaja..

Termin mi je bio 01.09 otisla sam tada i vratili me kući otvorena 2 prsta nije to ništa…Otišla sam 06.09 (subota) na pregled i zadržali me tamo.. Rekli su nedeljom ne poradjamo osim ako nije hitno. U nedelju su mi dali probnu indukciju OCT ništa se nije promenilo.. Nadala sam se u ponedeljak da će me poroditi ali ništa.. Pregledali me i zakazali porodjaj za utorak.. uradili uz rekli da je sve ok, beba ima 2600g…

I konaćno svanuo je taj utorak.. u 05:30 dosla je sestra stavila mi klizmu uključila CTG i otišla.. Posle pola sata je došla jer sam vrištala nisam mogla izdržati više.. U 06:00 uključili su mi indukciju.. Došao je doktor da probuši vodenjak.. ali nisam ga imala pukao je i pomalo curelo. Nisam to primetila jer je verovatno tokom mokrenja i ta voda iscurela. Doktor je rekao do 13:00 ako se ne porodim na hitan carski ne sme se čekati.. Pogledala sam u telefon bilo je tačno 10:00h otvorena 4 prsta.. posle toga su počeli najjači bolovi.. Na svaku tu kontrakciju najjaču stavljaju me na sto i pregledaju..( MNOGO BOLI)

I MOJ DEČKO JE STIGAO NA SVET line9

U 12:20 otvorena 6 prstiju ali imam napone.. Stavili su me na sto ležela sam na levom boku i gurala sam iz sve snage.. 2 napona ništa onda ne doktor skočio na moj stomak 3 puta i 4 put on je skočio ja sam jako gurnula i čuo se plač mog deteta.. Naravno stavili su ga na moje grudi bio je mnogo otečen.. nagutao se plodove vode ali je znao da izbaci to. A ja i pukla unutra i sečena spolja..

Došla je doktorka da me usije, kada je završila dosao je doktor da vidi i video da nisam dobro ušivena makazama presekao konce i ponovo.. unutra 8 šavova spolja 9.. inače moj sin je imao 3600g i 52cm ..završilo se sve to posle 48h pušteni smo kući..

Meni je bilo potebno mesec dana za oporavak… Ali svaki put kada bih pokledala u njega zaboravim na svaki bol .. sve stane..

PORUKA ZA BUDUĆE MAME 

Tako da drage mame nemojte odustajati , sve se izdrži.. Neka vas ohrabri moja priča.. Shvaticete to tek onda kada osetite svoje dete na grudima..

Hvala mami Bilji na priči a njenom sinčiću želim divno i bezbrižno detinjstvo :* 

autor priče . mama Bilja 

izvor.devetmeseci.net

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA !!

PROČITAJTE I OVE PRIČE 

Komentara
Loading...