Nikad ne odustajte od onog što Bog ne pruža svima

0

Pozdrav svima.. želela bih i ja podeliti svoju priču sa vama i da ohrabrimo sve buduće mame..

foto-beba

Bio je to moj 20-i rodjendan kada sam saznala da sam u drugom stanju.. Naravno i najlepši dan.. Prvih mesec dana bila sam presrećna i super se osećala… Ali problemi su nastali nešto malo posle toga…

Počelo je od mučnina, VEOMA čestog povraćanja… na prvom UZ doktor mi je regao da je HCG beta prevelika za moju trudnoću sa jednim plodom i da će trudnoća biti veoma rizična.. Nisam odustajala.. Nadala sam se da će biti sve u redu… prvih 5 meseci me pratila mučnina i ništa bas ništa mi nije pomoglo da to zaustavim.. Kada je to prošlo nastaje novi probem.. Bakterija (Kandida) nekako sam i ti prevazišla..

U 7om mesecu otekla sam skroz i previše , otišla sam na pregled i saznala da sam otvorena 2 prsta, i male kontrakcije, krva slika očajna.. Poslao me u bolnicu, tamo sam ležala 4 dana nisam znala ni zašto da bi 5-i dan primila dve doze krvi.. i sutradan me pustili kući… Bilo je ok dok nije došao taj dan-dan porodjaja..

Termin mi je bio 01.09 otisla sam tada i vratili me kući otvorena 2 prsta nije to ništa…Otišla sam 06.09 (subota) na pregled i zadržali me tamo.. Rekli su nedeljom ne poradjamo osim ako nije hitno. U nedelju su mi dali probnu indukciju OCT ništa se nije promenilo.. Nadala sam se u ponedeljak da će me poroditi ali ništa.. Pregledali me i zakazali porodjaj za utorak.. uradili uz rekli da je sve ok, beba ima 2600g…

I konaćno svanuo je taj utorak.. u 05:30 dosla je sestra stavila mi klizmu uključila CTG i otišla.. Posle pola sata je došla jer sam vrištala nisam mogla izdržati više.. U 06:00 uključili su mi indukciju.. Došao je doktor da probuši vodenjak.. ali nisam ga imala pukao je i pomalo curelo. Nisam to primetila jer je verovatno tokom mokrenja i ta voda iscurela. Doktor je rekao do 13:00 ako se ne porodim na hitan carski ne sme se čekati.. Pogledala sam u telefon bilo je tačno 10:00h otvorena 4 prsta.. posle toga su počeli najjači bolovi.. Na svaku tu kontrakciju najjaču stavljaju me na sto i pregledaju..( MNOGO BOLI)

I MOJ DEČKO JE STIGAO NA SVET line9

U 12:20 otvorena 6 prstiju ali imam napone.. Stavili su me na sto ležela sam na levom boku i gurala sam iz sve snage.. 2 napona ništa onda ne doktor skočio na moj stomak 3 puta i 4 put on je skočio ja sam jako gurnula i čuo se plač mog deteta.. Naravno stavili su ga na moje grudi bio je mnogo otečen.. nagutao se plodove vode ali je znao da izbaci to. A ja i pukla unutra i sečena spolja..

Došla je doktorka da me usije, kada je završila dosao je doktor da vidi i video da nisam dobro ušivena makazama presekao konce i ponovo.. unutra 8 šavova spolja 9.. inače moj sin je imao 3600g i 52cm ..završilo se sve to posle 48h pušteni smo kući..

Meni je bilo potebno mesec dana za oporavak… Ali svaki put kada bih pokledala u njega zaboravim na svaki bol .. sve stane..

PORUKA ZA BUDUĆE MAME 

Tako da drage mame nemojte odustajati , sve se izdrži.. Neka vas ohrabri moja priča.. Shvaticete to tek onda kada osetite svoje dete na grudima..

Hvala mami Bilji na priči a njenom sinčiću želim divno i bezbrižno detinjstvo :* 

autor priče . mama Bilja 

izvor.devetmeseci.net

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA !!

PROČITAJTE I OVE PRIČE 

Komentara
Loading...