NIKAD VIŠE NEĆE BITI ISTA Kada rodi ćerku, žena se promeni na ovih 5 načina!

0

Kada postane majka, svaka žena se promeni na neki način. Kakve će to biti promene, zavisi i od toga da li je rodila devojčicu ili dečaka.

foto

Devojčice su obično mirnije, nežnije, osećajnije, i baš zato žena koja dobije ćerku promeniće se na neke posebne načine:

1. Postaće (još) nežnija
Kada dobiju ćerku, mnoge žene otkriju neku svoju novu, još nežniju i mekšu stranu. Osete unutrašnji mir i spokoj kakav nisu nikada pe. Kako vreme prolazi, shvate koliko su se zapravo promenile i da više nemaju toliku potrebu za, na primer, nepredvidljivim i uzbudljivim stvarima kao pre. Želeći najbolje za svoju devojčicu, žena će početi da preispituje svaku odluku koju donese. Njena ćerka biće razlog zbog kojeg će poželeti da se smire i zbog kojeg će zavoleti taj mir.

- Oglasi -

2. Obratiće više na kreiranje slike o sopstvenom telu
Svaka žena ima nesigurnosti o svom telu, trenutke kada se ne oseća dobro u svojoj koži, kada želi da bude mršavija, ima tanji struk ili veće grudi… Pomisliće, pa reći i naglas koliko je nezadovoljna svojim telom, ali kada na svet dođe njena curica koja će upijati svaku maminu reč, žena će shvatiti da bi takav pogled na sopstveno telo mogla da prenese i na svoju ćerku, a to je zadnja stvar koju majka želi. I zbog toga će početi da pazi šta govori pred ćerkom, ali i pokušati da promeni nezadovoljstvo sopstvenim izgledom kako bi i njena devojčica shvatila da ne mora da izgleda na određeni način da bi bila srećna i zadovoljna.

3. Spoznaće neke nove strahove
Svesna opasnosti koje mogu da zadese ženu u ovom svetu, kako raste njena ćerka, tako će rasti i majčini strahovi za njenu budućnost u svetu u kojem je jedna od šest žena žrtva pokušaja ili izvršenog silovanja. U svetu u kojem 60 odsto žena doživi seksualno uznemiravanje, u svetu u kojem je jedna od pet devojčica žrtva seksualnog zlostavljanja. I žene koje su pre majčinstva bile potpuno neustrašive, kada dobiju ćerku, spoznaće neke strahove – i to je potpuno razumljivo. Majka se u svakom trenutku brine za sigurnost svog deteta i želi da ga zašti od svakog zla.

4. Lakše će se ljutiti
Strah će, neizbežno, u jednom trenutku, prerasti u ljutnju. Žena će se ljutiti na nepravdu koju žene svakodnevno trpe u svim aspektima života i biće svesnija toga zbog čega je zapravo borba za ženska prava, kao što su jednake plate i pravo na zaštitu od seksualnog uznemiravanja toliko važna i dragocena. Majka će se, poput prave mame lavice, boriti za bolji svet u kojem će odrastati njena ćerka.

5. Postaće hrabrija
Ta hrabrost podrazumeva izricanje sopstvenog mišljenja bez straha šta će drugi da misle o tome, prozivanje nepravde, zauzimanje stava čak i kada se ono kosi sa stavom većine, postavljanje granica u odnosu s ljudima i zahtevanje boljeg – za sebe i za ljude oko sebe. Znajući da je njena ćerka gleda i uči iz njenog ponašanja, majka će se ponašati hrabro na način na koji želi da se i njena ćerka ponaša jednog dana. Ići će za svojim ciljevima mnogo odlučnije nego ikada pre i prihvatati rizike koje pre možda ne bi – zato što želi da njena ćerka odrasta gledajući svoju mamu kako teži boljem i većem. Želeće da njena devojčica zna kako to izgleda kada žena sledi svoje snove.

Zadovoljna.hr

- Advertisement -

Komentara
Loading...